Persoon

Peeters, Frans

ID
8657
URI
https://id.erfgoed.net/personen/8657

Beschrijving

  • Informatie Marcel Windey (januari 2017).


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis in neoclassicistische stijl

Ballaarstraat 51 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl, volgens de bouwaanvraag uit 1889 opgetrokken door de aannemer Adrianus Peeters-Verheyen, in opdracht van Edmond Van Mechelen.


Drie burgerhuizen in art-nouveaustijl en diamantslijperij

Markgravelei 13-17 (Antwerpen)
Geheel van drie woningen in art-nouveaustijl en een bedrijfspand, voor eigen rekening gebouwd door de aannemer Adrianus Peeters-Verheyen, naar een ontwerp uit 1907. Het project omvat twee burgerhuizen geflankeerd door een rijwoning met poortdoorgang, die toegang geeft tot de bedrijfsgebouwen op het binnenterrein.


Eclectisch burgerhuis

Markgravelei 19 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl, volgens de bouwaanvraag van 1901 voor eigen rekening gebouwd door de aannemer Adrianus Peeters-Verheyen. Peeters-Verheyen, gevestigd in de nabije Ballaarstraat, richtte zes jaar later ook de drie aanpalende panden op.


Geheel van gekoppelde meergezinswoningen in beaux-artsstijl

Lange Lozanastraat 280-288 (Antwerpen)
Geheel van vijf gekoppelde meergezinswoningen in beaux-artstijl, gebouwd in opdracht van Edmond Van Alsenoy, naar een ontwerp door de architect Frans Peeters uit 1912. De werken werden uitgevoerd door het aannemersbedrijf van diens vader, Adrianus Peeters-Verheyen.


Neoclassicistisch burgerhuis

Coquilhatstraat 55 (Antwerpen)
Neoclassicistische burgerwoning, in 1888 getekend door bouwmeester Fr. Peeters voor D. Patyn.


Thema's

Ontwerper van

Ballaarstraat


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Peeters [online] https://id.erfgoed.net/personen/8657 (Geraadpleegd op )