Hendrik Geurts trok vanuit zijn geboortestreek Limburg in 1864 naar Duitsland om er zich in de orgelbouw te bekwamen. Terug in Vlaanderen nam hij, bij notariële akte van 17 juli 1868, het orgelmakersgereedschap over van H.W. Mondt (die waarschijnlijk zwaar ziek was en zou overlijden op 27 aug. 1868); blijkens de akte woonde Geurts toen in bij het echtpaar Mondt-Groenewout in Antwerpen. Hendrik Geurts werd aldus zelfstandig orgelbouwer en kort daarop huwde hij met Marie-Agnes Maris (uit Zonhoven). Het bedrijf moet in den beginne niet erg florissant geweest zijn, want de koopsom van het orgelmakersgerief van Mondt kon slechts op 12 dec. 1881 (dus na het overlijden van Geurts) aan de weduwe Mondt vereffend worden. Bij het overlijden van Geurts in 1881 werd zijn atelier eerst een 15-tal jaren door zijn echtgenote verdergezet met zekere Jans als meestergast (Geurts was een oom van deze Jans), en later door zijn zoon Jules Geurts (°1876). Het adres was Lange Leemstraat 307 in Antwerpen (vaak in het frans "Vve H. Geurts & Cie Longue rue d'Argile 307 Anvers")
Ossenmarkt 5-6, Rodestraat 39, 43 (Antwerpen) Voormalig begijnhof, hier gevestigd in 1544 ter vervanging van het vroegere begijnhof Curtis Syon, dat circa 1245 ontstond aan zuideinde van de Begijnhofstraat. Bij de kerk staan enkele oude exemplaren van taxus, meelbes en okkernoot. De binnentuin is met een ligusterhaag omringd en bevat een combinatie van sierplanten en -bomen en fruitbomen.
Rumsdorpstraat (Landen) De kerk werd in 1726 gebouwd. Het is een eenbeukig bak- en hardstenen volume van drie traveeën met ingebouwde westtoren en een polygonaal koor waarop een sacristie aansluit. Toren en flankerende bijgebouwen dateren uit de 19de eeuw.