Persoon

Van Gastel, Louis

ID
8756
URI
https://id.erfgoed.net/personen/8756

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis in beaux-artsstijl

Van Putlei 60 (Antwerpen)
Burgerhuis in beaux-artsstijl gebouwd in opdracht van G. Verspreeuwen, naar een ontwerp door architect Louis Van Gastel uit 1923. De rijwoning met gevelbreedte van twee ongelijke traveeën, telt drie bouwlagen onder een plat dak.


Burgerhuis in beaux-artsstijl

Kardinaal Mercierlei 27 (Antwerpen)
Burgerhuis in beaux-artsstijl gebouwd in opdracht van de Charles Maurice Patry, naar een ontwerp door de architect Louis Van Gastel uit 1920.


Herenhuis in beaux-artsstijl

Lamorinièrestraat 168A (Antwerpen)
Oorspronkelijk neoclassicistisch herenhuis in half open bebouwing, te dateren in het derde kwart van de 19de eeuw. Verbouwd, uitgebreid en van een nieuw gevelfront voorzien, naar een ontwerp door de architecten Fernand de Montigny en Louis Somers uit 1913. Opdrachtgever was B. Spiers, vermoedelijk gelieerd aan de fruitimporteurs Spiers & Son.


Laatclassicistisch herenhuis

Hoogstraat 69 (Antwerpen)
Laatclassicistisch herenhuis met dubbelhuisopstand gebouwd in opdracht van stalhouder P. Beullens, naar een ontwerp door de architect Jean-Baptiste De Dobbeleer uit 1809. Carlo Verspreeuwen liet in 1925 de bovenste twee verdiepingen toevoegen naar een ontwerp door de architect Louis Van Gastel.