Persoon

Wattiez, Eugène

ID
8761
URI
https://id.erfgoed.net/personen/8761

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

A la Sainte Cécile

Begijnenstraat 66-68 (Antwerpen)
Meergezinswoning in ingehouden art-decostijl op de hoek van Begijnenstraat en Sint-Rochusstraat, in twee fasen gebouwd in opdracht van Frederik Verheyden, naar ontwerpen door de architect Eugène Wattiez uit 1924 en 1931. De eerste fase betrof het hoekpand van zes traveeën, in 1924 uitgevoerd door de aannemer Petrus Van Hees uit de Lange Lozanastraat. De twee rechter traveeën in de Begijnenstraat werden in 1931 toegevoegd.


Burgerhuis in neoclassicistische stijl

Vrijheidstraat 36 (Antwerpen)
Dit rijk versierde burgerhuis in neoclassicistische stijl is gebouwd naar ontwerp van architect Lievin Van Opstal uit 1882, voor rekening van Maria Grewel-Krijn.


Eclectisch burgerhuis

Paleisstraat 106 (Antwerpen)
Deze eclectisch burgerwoning met natuurstenen parement werd in 1881 ontworpen door architect H. Krekel voor F. Bollen. Steenhouwer F. Bollen had verder in de Paleisstraat, ter hoogte van de nummers 69-75, een steenhouwersatelier met een loods.


Gekoppelde burgerhuizen in eclectische stijl

Cobdenstraat 15-17 (Antwerpen)
Geheel van twee gekoppelde burgerhuizen in eclectische stijl naar een ontwerp door Eugène Wattiez uit 1907. Opdrachtgever was de heer A. Sels, die later dat jaar nogmaals beroep deed op de architect voor het ontwerp van een geheel van drie gekoppelde burgerhuizen in art-nouveaustijl aan de pare zijde van de Cobdenstraat.


Hoekhuis met Kasteelstraat

Lambermontplaats 1 (Antwerpen)
Op de hoek van de Lambermontplaats en de Kasteelstraat liet Weerwouters rond 1902 een hoekpand bouwen naar ontwerp van Eug. Wattiez van Wattiez & Hanno.


Meergezinswoning

Pacificatiestraat 39 (Antwerpen)
Dit opvallende eclectische pand werd gebouwd rond 1909 naar een ontwerp van Eug. Wattiez voor Theys. Het is een meergezinswoning met winkelgelijkvloers, bestaande uit drie traveeën en vier bouwlagen onder mansardedak.


Neo-Vlaamse renaissance meergezinswoning met opslagplaats en stal van 1906

Vlaamsekaai 14 (Antwerpen)
Deze hoge, opvallende neo-Vlaamse renaissance meergezinswoning met achterliggende paardenstal en opslagplaats werd rond 1906 gebouwd naar ontwerp van bouwmeester Eug. Wattiez voor C. Claessens.


Samenstel van twee neoclassicistische burgerhuizen

Lambermontplaats 14-15 (Antwerpen)
Samenstel van twee identieke neoclassicistische burgerhuizen gebouwd rond 1900 voor rekening van Jos Mariën door Eug. Wattiez van het atelier Wattiez en Hanno.


Thema's

Ontwerper van

Scheldestraat

Waalsekaai