Persoon

Van Glabbeek, Paul

ID
8764
URI
https://id.erfgoed.net/personen/8764

Beschrijving

Zoon van meester-metser François Van Glabbeek.


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis in neo-Vlaamserenaissance-stijl

Markgravelei 109 (Antwerpen)
Burgerhuis in sobere neo-Vlaamserenaissance-stijl, gebouwd in opdracht van juffrouw Schoutens, naar een ontwerp door architect Paul Van Glabbeek uit 1894. De bescheiden rijwoning met een gevelbreedte van twee ongelijke traveeën, telt twee bouwlagen onder een complex zadeldak.


Eclectisch burgerhuis

Karel Rogierstraat 16 (Antwerpen)
Verzorgd, gaaf bewaard eclectisch burgerhuis gebouwd rond 1903 voor rekening van L. De Bruyn naar ontwerp van Paul Van Glabbeek.


Garage Permeke

De Coninckplein 26 (Antwerpen)
Garage in art-decostijl opgetrokken in opdracht van Oscar Permeke en August (Gust) Vermeulen, naar een ontwerp door de aannemers Gebroeders Vermeulen uit 1926. Het betrof de aanpassing van een bestaand garagecomplex, waarvan de voorbouw werd heropgebouwd. Gesloopt.


Rij meergezinswoningen in neoclassicistische stijl

Prekersstraat 34-40, 44 (Antwerpen)
Rij meergezinswoningen in neoclassicistische stijl, nummer 44 in opdracht van J. Schippers door de aannemer Covents uit 1900, nummers 38-40 in opdracht van Th. Helewaert en nummers 34-36 in opdracht van Jan Baptist De Combe door architect Paul Van Glabbeek uit 1903.


Rijk versierd neoclassicistisch burgerhuis

Lambermontplaats 11 (Antwerpen)
De neoclassicistische burgerwoning op nr. 11 is een fraai voorbeeld van de rijk versierde, statige architectuur die op de as tussen het Museum voor Schone Kunsten en het voormalige Zuidstation terug te vinden is.


Traditioneel diephuis

Wolstraat 40 (Antwerpen)
Traditioneel diephuis oorspronkelijk met trapgevel uit de tweede helft van de 16de of de 17de eeuw, aangepast tot lijstgevel door de architect Paul Van Glabbeek in 1894.


Winkelhuizen in neoclassicistische stijl

Hoornstraat 5-7 (Antwerpen)
Winkelhuizen in neoclassicistische stijl, respectievelijk gebouwd in opdracht van J. Reynen naar een ontwerp van Paul Van Glabbeek uit 1908, en in opdracht van de weduwe Isenbaert-De Boey, naar een ontwerp van Louis Corneel Buisseret-Fierens uit 1887.


Zwartzusterklooster

Zwartzustersstraat 25 (Antwerpen)
Klooster van de zwartzusters hier gevestigd sinds 1345. De kapel dateert uit 1507, de kloostergebouwen kwamen tot stand in de eerste helft van de 16de eeuw en in de loop van de 17de eeuw. Twee tuinvleugels door Paul Van Glabbeek uit 1904.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Van Glabbeek [online] https://id.erfgoed.net/personen/8764 (Geraadpleegd op )