Persoon

Wittemans, Victor

ID
8804
URI
https://id.erfgoed.net/personen/8804

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis in neoclassicistische stijl

Justitiestraat 19 (Antwerpen)
Voornaam burgerhuis in neoclassicistische stijl, naar een ontwerp door de architect Victor Wittemans uit 1875. Opdrachtgever was Alexandre Questiaux, 'fabricant bijoutier' van beroep en echtgenoot van Henriette Jourdain.


Burgerhuis in neoclassicistische stijl

Keizerstraat 46 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl gebouwd in opdracht van de heer G. Koninckx, naar een ontwerp door Victor Wittemans uit 1877. Het gebouw is representatief voor het oeuvre van de architect, die tijdens zijn loopbaan in Antwerpen, van 1870 tot 1898, een conventioneel neoclassicisme beoefende.


Geheel van twee gekoppelde burgerhuizen

Justitiestraat 13-15 (Antwerpen)
Geheel van twee gekoppelde burgerhuizen in neoclassicistische stijl, te dateren omstreeks 1870-1875. Het bouwdossier werd niet teruggevonden, bouwheer, ontwerper noch aannemer zijn gekend. Nummer 13 werd in 1882 door de architect Victor Wittemans verhoogd met een als atelier bedoelde mansarde, in opdracht van de landschapsschilder Alfred Elsen.


Geheel van zes winkelhuizen in neoclassicistische stijl

Leopoldplaats 1-4, 5, Sint-Jorispoort 39 (Antwerpen)
Geheel van zes winkelhuizen en café-panden in neoclassicistische stijl, gebouwd in opdracht van het Bestuur der Burgerlijke Godshuizen, naar een ontwerp door de architect Victor Wittemans uit 1891. Voor dit vastgoedproject aan de zuidrand van het domein van het Sint-Elisabethgasthuis, werd een reeks bestaande woningen gesloopt.


Herenhuis in neoclassicistische stijl

Ambtmanstraat 2, 2A (Antwerpen)
Herenhuis in neoclassicistische stijl op de hoek van Ambtmanstraat en Minderbroedersstraat, naar een ontwerp door de architect Heliodore Leclef uit 1867. Opdrachtgever was Leopold Claeys, koopman en reder van beroep en Antwerps gemeenteraadslid. Deze liet het hotel in 1875 door architect Victor Wittemans vergroten.


Winkelhuis in neoclassicistische stijl

Melkmarkt 6 (Antwerpen)
Winkelhuis in neoclassicistische stijl gebouwd in opdracht van de heer Van Hertbruggen, naar een ontwerp door de architect Victor Wittemans uit 1876.


Winkelhuis in neoclassicistische stijl

Lange Nieuwstraat 10 (Antwerpen)
Winkelhuis in neoclassicistische stijl gebouwd in opdracht van de heer J. Govaerts-Claessens, naar een ontwerp door Victor Wittemans uit 1880. Het gebouw is representatief voor het oeuvre van de architect, die tijdens zijn loopbaan in Antwerpen, van 1870 tot 1898, een conventioneel neoclassicisme beoefende.


Thema's

Ontwerper van

Geuzenstraat


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Wittemans [online] https://id.erfgoed.net/personen/8804 (Geraadpleegd op )