Persoon

Reusens, Frans

ID
8806
URI
https://id.erfgoed.net/personen/8806

Beschrijving

Zoon van de aannemer Joannes Franciscus Reusens.


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Art-nouveau-burgerhuis

Van Steenlandstraat 5 (Antwerpen)
Twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak; vermoedelijk circa 1910 naar ontwerp van Frans Reusens, zie vrijwel identieke woning Jozef Reusenslei 192 in Borsbeek.


Art-nouveaugetint burgerhuis

Sint-Laureisstraat 98 (Antwerpen)
Deze eclectische woning met art-nouveauversieringen werd rond 1911 gebouwd voor rekening van Aug. Dubois naar ontwerp van bouwmeester Fr. Reusens.


Bedrijfsgebouwen

Dendermondestraat 34-36 (Antwerpen)
Dit industriële complex, bestaande uit pak- en werkhuizen, werd wellicht rond 1913-1917 gerealiseerd.


Burgerhuis in neoclassicistische stijl

Fourmentstraat 35 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl gebouwd in opdracht van de heer P. Gerbrands, naar een ontwerp door Frans Reusens uit 1905. Het gebouw behoort tot het vroege oeuvre van de architect, die debuteerde omstreeks 1900.


Eclectische meergezinswoning

Oostenstraat 22 (Antwerpen)
Deze eenvoudige eclectische meergezinswoning werd samen met het huis links en rechts ervan in 1901 ontworpen door F. Reusens als opbrengsteigendom voor de Deurnese dokter Mestag.


Geheel van drie neoclassicistische rijhuizen

Biartstraat 35-39 (Antwerpen)
Geheel van drie bescheiden burgerhuizen in neoclassicistische stijl, gebouwd in opdracht van L. Pauwels naar een ontwerp door de architect Frans Reusens uit 1901.


Geheel van zes neoclassicistische rijhuizen

Biartstraat 41-51 (Antwerpen)
Geheel van zes bescheiden burgerhuizen in neoclassicistische stijl, in twee fasen opgetrokken in opdracht van de aannemer J.Fr. Reusens, naar ontwerpen door zijn zoon de architect Frans Reusens uit 1900 en 1901.


Gekoppelde meergezinswoningen in neoclassicistische stijl

Nationalestraat 83-85 (Antwerpen)
Geheel van twee gekoppelde meergezinswoningen in neoclassicistische stijl, gebouwd in opdracht van de heer G. Heldens, naar een ontwerp door de architect Frans Reusens uit 1903.


Huis Den Morgend

Jozef Reusenslei 192 (Borsbeek)
Art-nouveau-rijhuis van het enkelhuistype gedateerd 1909 naar ontwerp van architect Frans Reusens.


Neoclassicistisch burgerhuis

Waterloostraat 43 (Antwerpen)
Architect Fr. Reusens ontwierp in 1905 deze neoclassicistische burgerwoning. De stijl van het huis past in het oeuvre van Reusens.


Neoclassicistisch burgerhuis

Kasteelstraat 28 (Antwerpen)
Statige, evenwichtig opgebouwde en gaaf bewaarde neoclassicistische burgerwoning gebouwd rond 1907 voor eigen rekening van architect Fr. Reusens.


Neoclassicistisch hoekcomplex

Emiel Banningstraat 22-24, Pacificatiestraat 32-34 (Antwerpen)
Groot neoclassicistisch hoekcomplex op de spitse hoek van de Emiel Banning- en de Pacificatiestraat, in 1903 ontworpen voor rekening van Michel Lille door architect Fr. Reusens.


Neoclassicistische burgerhuizen, architectenwoning Frans Reusens

Amerikalei 219, 223-227 (Antwerpen)
Deze vier verzorgde neoclassicistische woningen vormen door de koppelsgewijze uitwerking van de gevels een homogene rij en getuigen van het oorspronkelijke eind-19de-eeuwse straatbeeld op de Amerikalei.


Traditioneel diephuis

Wijngaardstraat 14 (Antwerpen)
Traditioneel diephuis met trapgevel van drie traveeën en drie bouwlagen onder een zadeldak uit de tweede helft van de 16de of de 17de eeuw.


Twee burgerhuizen in neoclassicistische stijl

Rembrandtstraat 7-9 (Antwerpen)
Twee burgerhuizen in neoclassicistische stijl, kort na elkaar voor eigen rekening opgetrokken door de aannemer J.Fr. Reusens, naar ontwerpen door zijn zoon de architect Frans Reusens uit 1903 (nummer 9) en 1904 (nummer 7).


Woning De Dierenriem

Cogels-Osylei 61 (Antwerpen)
De eclectische burgerwoning werd in 1905 ontworpen door architect Fr. Reusens.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Reusens [online] https://id.erfgoed.net/personen/8806 (Geraadpleegd op )