Persoon

Van Bergen, Godfried

ID
8808
URI
https://id.erfgoed.net/personen/8808

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis in neoclassicistische stijl

Grétrystraat 50 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl gebouwd in opdracht van Camille Bal, naar een ontwerp door de architect Jos Wilrijcx uit 1910. Een volgende eigenaar, A. Van Breedam, liet al in 1913 een extra verdieping toevoegen door de aannemer Godfried Van Bergen.


Etablissements Vve. Geo Köhler

Vleminckstraat 10-12 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl uit de eerste helft van de 19de eeuw. Charles Köhler liet het pand in 1909 verbouwen en op de binnenplaats een drukkerij oprichten door de aannemer Godfried Van Bergen.


Winkelhuis in neoclassicistische stijl

Jezusstraat 20 (Antwerpen)
Winkelhuis in neoclassicistische stijl gebouwd in opdracht van Arnold Grispen, naar een ontwerp door Godfried Van Bergen uit 1902. Deze aannemer uit de Dendermondestraat was in Antwerpen actief van 1891 tot het einde van de Eerste Wereldoorlog.


Woning en magazijn van aannemer G. Van Bergen

Cuylitsstraat 17-19, Dendermondestraat 10 (Antwerpen)
Op een groot perceel tussen de Dendermonde- en de Cuylitsstraat, bevinden zich de woning en de opslagplaatsen van aannemer G. Van Bergen.

Uitvoerder van

Kantoorgebouw Imperial Continental Gas Association

Meir 58 (Antwerpen)
Kantoorgebouw van de Imperial Continental Gas Association, een ontwerp in neo-François I-stijl door de architect Emile Thielens uit 1897, opgetrokken door de aannemer Godfried Van Bergen in 1898.


Lagere Meisjesschool 13

Van Aerdtstraat 63 (Antwerpen)
Lagere Meisjesschool in eclectische stijl, gebouwd door de Stad Antwerpen naar een ontwerp van stadsbouwmeester Alexis Van Mechelen uit 1903, geopend in 1904.