Persoon

Van Bergen, Godfried

ID
8808
URI
https://id.erfgoed.net/personen/8808

Beschrijving

Godfried Van Bergen vestigde zich in maart 1857 als timmerman te Antwerpen, vanuit zijn geboorteplaats Gennep in Nederlands Limburg. Hij bouwde in 1875 zijn eerste eigen woning in de Boudewijnsstraat 17, en vestigde in 1891 zijn aannemersbedrijf in de Saksenstraat 10 (huidige Dendermondestraat). Dit bedrijf was actief tot 1918, voor particuliere opdrachtgevers en als aannemer van openbare werken.

  • Stadsarchief Antwerpen, vreemdelingendossier 481#14213, bouwdossier 1875#382.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis in neoclassicistische stijl

Grétrystraat 50 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl gebouwd in opdracht van Camille Bal, naar een ontwerp door de architect Jos Wilrycx uit 1910. Een volgende eigenaar, A. Van Breedam, liet al in 1913 een extra verdieping toevoegen door de aannemer Godfried Van Bergen.


Etablissements Vve. Geo Köhler

Vleminckstraat 10-12 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl uit de eerste helft van de 19de eeuw. Charles Köhler liet het pand in 1909 verbouwen en op de binnenplaats een drukkerij oprichten door de aannemer Godfried Van Bergen.


Winkelhuis in neoclassicistische stijl

Jezusstraat 20 (Antwerpen)
Winkelhuis in neoclassicistische stijl gebouwd in opdracht van Arnold Grispen, naar een ontwerp door Godfried Van Bergen uit 1902. Deze aannemer uit de Dendermondestraat was in Antwerpen actief van 1891 tot het einde van de Eerste Wereldoorlog.


Woning en magazijn van aannemer G. Van Bergen

Cuylitsstraat 17-19, Dendermondestraat 10 (Antwerpen)
Op een groot perceel tussen de Dendermonde- en de Cuylitsstraat, bevinden zich de woning en de opslagplaatsen van aannemer G. Van Bergen.

Uitvoerder van

Eclectisch burgerhuis

Van Putlei 27 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl gebouwd in opdracht van de fabrieksdirecteur Paul Uellner, naar een ontwerp uit 1907. De rijwoning met een gevelbreedte van drie traveeën, omvatte oorspronkelijk een souterrain en twee bouwlagen onder een mansardedak.


Kantoorgebouw Imperial Continental Gas Association

Meir 58 (Antwerpen)
Kantoorgebouw van de Imperial Continental Gas Association, een ontwerp in neo-François I-stijl door de architect Emile Thielens uit 1897, opgetrokken door de aannemer Godfried Van Bergen in 1898.


Lagere Meisjesschool 13

Van Aerdtstraat 63 (Antwerpen)
Lagere Meisjesschool in eclectische stijl, gebouwd door de Stad Antwerpen naar een ontwerp van stadsbouwmeester Alexis Van Mechelen uit 1903, geopend in 1904.Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Van Bergen [online], https://id.erfgoed.net/personen/8808 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.