Persoon

De Belder Joannes Franciscus

ID
8813
URI
https://id.erfgoed.net/personen/8813

Beschrijving

Vader van Jan De Belder.


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis in neoclassicistische stijl

Edelinckstraat 3 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl, volgens de bouwaanvraag uit 1875 opgetrokken door de aannemer Joannes Franciscus De Belder. Opdrachtgever was Jos. Staes-de Vrin, ‘fabricant de corsets’ van beroep.


Geheel van drie neoclassicistische burgerhuizen

Lange Leemstraat 356-360 (Antwerpen)
Geheel van drie burgerhuizen in neoclassicistische stijl, in 1890 opgetrokken door de aannemer Joannes Franciscus De Belder, in opdracht van de heer F. Greef.


Twee burgerhuizen in neoclassicistische stijl

Diercxsensstraat 21-23 (Antwerpen)
Geheel van twee burgerhuizen in neoclassicistische stijl, gebouwd in opdracht van de heer E. Grossen, naar een ontwerp door Joannes Franciscus De Belder uit 1890. Het project behoort tot de laatste realisaties van de aannemer, die actief lijkt te zijn geweest van begin jaren 1850 tot omstreeks 1890.


Winkelhuis in neoclassicistische stijl

Nationalestraat 65 (Antwerpen)
Winkelhuis in neoclassicistische stijl gebouwd in opdracht van de heer J. De Belder-Leyder, naar een ontwerp door Joannes Franciscus De Belder uit 1887. Het project behoort tot de late realisaties van de aannemer, die actief lijkt te zijn geweest van begin jaren 1850 tot omstreeks 1890.


Winkelhuis in neoclassicistische stijl

Veemarkt 18 (Antwerpen)
Winkelhuis in neoclassicistische stijl gebouwd in opdracht van de heer Van Gorp, naar een ontwerp door de aannemer Joannes Franciscus De Belder uit 1874. Omstreeks 1980 gesloopt voor de bouw van een sociaal wooncomplex.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: De Belder Joannes Franciscus [online] https://id.erfgoed.net/personen/8813 (Geraadpleegd op )