Persoon

Peeters, Guillaume

ID
8823
URI
https://id.erfgoed.net/personen/8823

Beschrijving

Hij overleed door een ongeval toen hij als voetganger de Jan Van Rijswijcklaan overstak en werd begraven in Berchem.

  • Biografische gegevens verkregen van Marcel Windey, januari 2018.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Appartementsgebouw in art-decostijl

Mechelsesteenweg 123 (Antwerpen)
Voormalig herenhuis in Louis-Philippestijl uit het derde kwart van 19de eeuw, in 1888 door Georges Matthyssens verbouwd in opdracht van François Ernest Tinchant. Door Guillaume Peeters in 1929-1930 verbouwd tot appartementsgebouw in opdracht van Willy Grüter, met een beschermde lift van de firma Daelemans.


Architectenwoning Guillaume Peeters

Koninklijkelaan 117 (Antwerpen)
Burgerhuis in cottagestijl, als eigen woning gebouwd door de architect Guillaume Peeters, naar een ontwerp uit 1925.


Burgerhuis in art-decostijl

Kardinaal Mercierlei 11 (Antwerpen)
Burgerhuis in art-decostijl gebouwd in opdracht van Henri Van Dijck, naar een ontwerp door de architect Guillaume Peeters uit eind 1928.


Burgerhuis in art-decostijl

Karel Oomsstraat 40 (Antwerpen)
Burgerhuis in sobere art-decostijl gebouwd in opdracht van de juffrouwen C. en J. Schoors, naar een ontwerp door de architect Guillaume Peeters uit 1932. De rijwoning met een gevelbreedte van drie traveeën, telt twee bouwlagen onder een pseudo-mansarde.


Burgerhuis in art-nouveaustijl

Kruishofstraat 247 (Antwerpen)
Burgerhuis in art-nouveaustijl gebouwd in opdracht van Eduard Van Biesen, naar een ontwerp door architect Guillaume Peeters uit 1912.


Burgerhuis in cottagestijl

Plankenbergstraat 154 (Antwerpen)
Burgerhuis in cottagestijl, gebouwd in opdracht van J. De Boeck, een Antwerpenaar die in de Nikelstraat 33 woonde, naar een ontwerp van architect Guillaume Peeters uit 1926. De woning behoort tot de tweede grote bouwcampagne in de straat, van circa 1923 tot circa 1930 en past qua omvang perfect in het vrij homogene straatbeeld van bescheiden rijwoningen.


Burgerhuis in cottagestijl

Koninklijkelaan 115 (Antwerpen)
Burgerhuis in cottagestijl naar het ontwerp van Guillaume Peeters (gevelsteen) uit 1927. Opdrachtgever was Pierre Haentjens, van beroep ‘directeur de société’ en toezichthouder.


Burgerhuis in cottagestijl

Plankenbergstraat 144 (Antwerpen)
Burgerhuis, gebouwd naar een ontwerp door architect Guillaume Peeters uit 1925.


Burgerhuis in cottagestijl

Koninklijkelaan 111 (Antwerpen)
Burgerhuis in cottagestijl met ingehouden art-decokenmerken naar een ontwerp van architect Guillaume Peeters uit 1928. Opdrachtgever was Jos Diels-Van Gestel.


Burgerhuis in cottagestijl

Koninklijkelaan 113 (Antwerpen)
Burgerhuis in cottagestijl naar het ontwerp van architect Guillaume Peeters uit 1927. De bouwaanvraag werd ingediend door ‘mejuffrouw’ Martha Claes, maar het bouwplan vermeldt ‘agent artistique’ Ed. Claes als opdrachtgever.


Eclectisch burgerhuis

Kruishofstraat 229 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl, samen met het aanpalende hoekhuis gebouwd door Eduard Van Biesen, naar een ontwerp van architect Guillaume Peeters uit 1912.


Eclectisch burgerhuis

Kruishofstraat 233 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl, gebouwd door Eduard Van Biesen, naar een ontwerp van architect Guillaume Peeters uit 1913.


Eclectische een- of meergezinswoning

Eglantierlaan 100 (Antwerpen)
Burgerhuis of meergezinswoning in eclectische stijl, gebouwd in opdracht van de heer Mariën-Schols, naar een ontwerp door de architect Guillaume Peeters uit 1912.


Eclectische een- of meergezinswoning

Eglantierlaan 124 (Antwerpen)
Burgerhuis of meergezinswoning in eclectische stijl, voor eigen rekening opgetrokken door de aannemer Eduard Van Biesen en kadastraal geregistreerd in 1913.


Eclectische een- of meergezinswoning

Berkenlaan 75 (Antwerpen)
Burgerhuis of meergezinswoning in eclectische stijl, kadastraal geregistreerd in 1914. Het pand werd voor eigen rekening opgetrokken door de aannemer Eduard Van Biesen, die het in 1920 verkocht aan de letterzetter Karel Milio.


Eclectische meergezinswoning

Eglantierlaan 92 (Antwerpen)
Meergezinswoning in eclectische stijl, samen met het identieke Eglantierlaan 102 gebouwd in opdracht van de heer A. De Meuter-Verstraeten, naar een ontwerp door de architect Guillaume Peeters uit 1914. Aannemer van de bouwwerken was Eduard Van Biesen.


Eclectische meergezinswoning

Eglantierlaan 102 (Antwerpen)
Meergezinswoning, samen met het identieke Eglantierlaan 92 gebouwd in opdracht van de heer A. De Meuter-Verstraeten, naar een ontwerp door de architect Guillaume Peeters uit 1914. Aannemer van de bouwwerken was Eduard Van Biesen.


Een- of meergezinswoning in art-nouveaustijl

Eglantierlaan 59 (Antwerpen)
Burgerhuis of meergezinswoning in art-nouveaustijl, gebouwd in opdracht van Eduard Van Biesen, naar een ontwerp door architect Guillaume Peeters uit 1913.


Meergezinswoning in art deco

Turnhoutsebaan 269 (Antwerpen)
Onderkelderde, half vrijstaande woning van twee traveeën en twee bouwlagen onder een pseudo-mansardedak, ontworpen in 1930 door de Antwerpse architect Guillaume Peeters.


Twee eclectische een- of meergezinswoningen

Varenlaan 23, 29 (Antwerpen)
Twee identieke woningen, voor eigen rekening opgetrokken door de aannemer Eduard Van Biesen, naar ontwerpen door architect Guillaume Peeters uit 1913 en 1914.


Villa in cottagestijl

Della Faillelaan 1 (Antwerpen)
Villa in cottagestijl gebouwd in opdracht van Jan Frederik Karel (Fred) Schenck, naar een ontwerp door de architect Guillaume Peeters uit 1922. Gelegen op de hoek van de Eglantierlaan en veeleer sober van opzet, is de cottage representatief voor de landhuisbouw naar Engels model, die begin jaar 1920 zijn stempel drukte op de Nieuw-Parkwijk "Den Brandt".


Villa in eclectische stijl

Hagedoornlaan 10 (Antwerpen)
Villa in eclectische stijl opgetrokken in opdracht van Léon Schellemans, naar een ontwerp door de architect Guillaume Peeters uit 1913. Aannemer Eduard Van Biesen die aanvankelijk zou instaan voor de bouw, trok zich nog voor het begin van de werken uit het project terug. De bouwmaatschappij "Vooruitzicht" nam het in 1914 van hem over.

Opdrachtgever van

Architectenwoning Guillaume Peeters

Koninklijkelaan 117 (Antwerpen)
Burgerhuis in cottagestijl, als eigen woning gebouwd door de architect Guillaume Peeters, naar een ontwerp uit 1925.


Thema's

Ontwerper van

Berkenlaan

Hof ter Schriecklaan

Lodewijk Gerritslaan


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Peeters [online], https://id.erfgoed.net/personen/8823 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.