Kerkstraat 72 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl, met koetshuis, paardenstal en werkhuis, gebouwd in opdracht van Elise Gregoire, echtgenote Maurice Borreman, naar een ontwerp door de architect Adolphe Vander Heyden uit 1906.
Kerkstraat 3 (Turnhout)
Enkelhuis in eclectische, art-nouveaugetinte stijl naar ontwerp van architect A. Vander Heyden, 1910.
de Merodelei 285 (Turnhout)
Enkelhuis gedateerd 1912 boven de deur, het ontwerp door architect A. Vander Heyden dateert van 1911.
Leopold de Waelstraat 37 (Antwerpen)
Het eclectische hoekpand op de hoek van de Lambermontplaats en de Leopold De Waelstraat is ontworpen in 1903 door Adolphe Vander Heyden voor Stevens.
Timmerwerfstraat 33, Waalsekaai (Antwerpen)
Op de hoek van de Waalsekaai met de Timmerwerfstraat werd rond 1908 een eclectisch, art-nouveaugetint koffiehuis gebouwd voor rekening van Bellens naar een ontwerp van Adolphe Vander Heyden.
Lambermontplaats 12-13 (Antwerpen)
Dit statige, eclectische ensemble van twee identieke, spiegelende burgerhuizen is één van de blikvangers op de Lambermontplaats. De woningen werden gebouwd rond 1901 voor eigen rekening van bouwmeester Vander Heyden; in één van beide huizen ging hij ook zelf wonen.
Grote Markt 34 (Turnhout)
Achterin gelegen feestzaal met theatercafé, opgetrokken in 1913 naar ontwerp van bouwmeester A. Vander Heyden.
Lokkaardstraat 16-18 (Antwerpen)
Geheel van twee gekoppelde burgerhuizen in neoclassicistische stijl, voor eigen rekening opgetrokken door de aannemer Arthur Van Rijsseghem, naar een ontwerp door Adolphe Vander Heyden uit 1905. Deze architect lijkt in Antwerpen slechts korte tijd actief te zijn geweest, van kort vóór 1900 tot begin jaren 1910.
Baron Frans du Fourstraat 21, Patersstraat 26-30 (Turnhout)
Achter het straatblok ingeplant klooster- en schoolcomplex, met inbegrip van het Patersplein, het Maelsloth en het Sint-Rochushuis.
Markgravelei 123 (Antwerpen)
Kunstenaarswoning in neogotische stijl met schildersatelier, gebouwd in opdracht van Joseph Denis, naar een ontwerp door de architect Adolphe Vander Heyden uit 1907. De decoratieschilder Joseph Denis is onder meer gekend voor de toneeldecors, die hij in de jaren 1920 en 1930 voor populaire Antwerpse zalen als de Hippodroom-Schouwburg vervaardigde.
Leopold de Waelstraat 34 (Antwerpen)
Neoclassicistisch burgerhuis ontworpen in 1902 door bouwmeester A. Vander Heyden voor weduwe Van der Veken.
Baron Dhanislaan 1, Pacificatiestraat 36 (Antwerpen)
Statig neoclassicistisch hoekcomplex op het smalle, afgeronde hoekperceel van de Baron Dhanislaan en de Pacificatiestraat, gebouwd volgens een bouwaanvraag van 1902 door bouwmeester A. Vander Heyden voor Oudens.
Patersstraat 67-69 (Turnhout)
Twee enkelhuizen van elk twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, gebouwd circa 1911 naar ontwerp van A. Vander Heyden in eclectische stijl met art-nouveau-inslag.
Boomgaardstraat 47-51, Helenalei 49-51 (Antwerpen)
Vastgoedcomplex op de hoek van Helenalei en Boomgaardstraat, voor eigen rekening opgetrokken door de aannemer August Diels uit Kessel bij Lier, naar ontwerpen door de architect Adolphe Vander Heyden uit 1908-1909.
Klapdorp 31 (Antwerpen)
Winkelhuis in art-nouveaustijl gebouwd in opdracht van Joseph Soly, naar een ontwerp door de aannemer-bouwmeester Henri Frans Van Steenbergen uit 1904, uitgevoerd in 1905. Aanvankelijk had de bouwheer de architect Adolphe Vander Heyden geëngageerd, die eerder in 1904 een verwant ontwerp tekende. De gevel is in 1986 onherkenbaar verbouwd.
Molenstraat 29 (Turnhout)
Winkelhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, gebouwd circa 1910 naar ontwerp van A. Vander Heyden.
Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Vander Heyden [online], https://id.erfgoed.net/personen/8832 (geraadpleegd op ).
Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed
Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.