Persoon

Portielje, Donald

ID
8834
URI
https://id.erfgoed.net/personen/8834

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis Van de Velde

Vlaamsekunstlaan 13 (Antwerpen)
Woonhuis in modernistische stijl in opdracht van H. Van de Velde naar ontwerp van het architectencollectief Alfred en Donald Portielje uit 1935.


Handelsgebouw Gérard Koninckx Frères

Ankerrui 1, Zeevaartstraat 5 (Antwerpen)
Handelsgebouw in art deco opgetrokken in opdracht van de Établissements Gérard Koninckx Frères (GFK), naar een ontwerp van de architecten Alfred en Donald Portielje uit 1935. Deze groothandel in exotisch fruit importeerde vooral citrusvruchten uit Spanje, en onder de merknaam Fyffes bananen uit Belgisch Congo.


Magazijn Sanba

Braziliëstraat 16, Rijnkaai 21-22 (Antwerpen)
Geheel van twee pakhuizen in neotraditionele stijl op een doorlopend perceel tussen Rijnkaai en Braziliëstraat, in opdracht van de rederij Red Star Line, naar een ontwerp door de architect Albert Gondrexon uit 1913, opgetrokken in 1914.


Modernistische villa

Acacialaan 14 (Antwerpen)
Villa in modernistische stijl, gebouwd in opdracht van Jan-Frans Verrijcke, naar een ontwerp door de architecten Alfred en Donald Portielje uit 1938. Het landhuis, dat tot de weinige modernistische gebouwen uit het interbellum behoort in de Nieuw-Parkwijk "den Brandt", is een later werk van Alfred Portielje.Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Portielje [online], https://id.erfgoed.net/personen/8834 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.