Persoon

Horta, Robert

ID
8937
URI
https://id.erfgoed.net/personen/8937

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis in neo-Vlaamserenaissance-stijl

Molenlei 20 (Antwerpen)
Burgerhuis in neo-Vlaamserenaissance-stijl, gebouwd in 1913 naar een ontwerp van bouwmeester Robert Horta (zie gevelinscriptie). De opdrachtgever was de in Merksem gevestigde Prosper Adriaan Maximiliaan Sneyers-Theunis.


Samenstel van twee neoclassicistische burgerhuizen

Graaf van Egmontstraat 50-52 (Antwerpen)
Samenstel van twee identieke, neoclassicistische burgerhuizen, vermoedelijk gebouwd begin 20ste eeuw. In 1915 wordt het balkon van nr. 50 vervangen door een houten loggia met balkon naar ontwerp van bouwmeester R. Horta.


Victor Jacobslei en omgeving

Beernaertstraat 26-30, Maloustraat 2-10, Victor Jacobslei 1-26 (Antwerpen)
Gedeelte van de Victor Jacobslei, tussen Statiestraat en Sint-Hubertuskerk, samen met Beernaert-, Daenen- en Maloustraat, aangelegd op verzoek der Maatschappij Nieuw kwartier van Berchem en goedgekeurd in 1900.


Winkelpui in art-decostijl

Pothoekstraat 61 (Antwerpen)
Neoclassicistisch rijhuis uit de tweede helft van de 19de eeuw, met een winkelpui in art-decostijl aangebracht in opdracht van de heer Jongmans-Servaes, naar een ontwerp door de architect Robert Horta uit 1930. Vernieuwd omstreeks 2007..Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Horta [online], https://id.erfgoed.net/personen/8937 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.