Persoon

Minne, Georges Frédéric

ID
8942
URI
https://id.erfgoed.net/personen/8942

Beschrijving

Minne Georges Frederic, geboren te Zevergem op 25.06.1893 en overleden te Gent op 10.01.1964. Hij was directeur van de bronsgieterij en oudste zoon van George Minne, de bekende beeldhouwer.


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Kunstenaarswoning George Minne

Kortrijksesteenweg 62 (Sint-Martens-Latem)
Voormalig woonhuis met atelier van de beeldhouwer en tekenaar George Minne, door hem ontworpen en gebouwd in 1907 en uitgevoerd door de Latemse schrijnwerker en aannemer Jules Maebe, die ook de eerste villa’s in het Leiedorp bouwde. Alleenstaand herenhuis van twee bouwlagen onder schilddak met witgepleisterde lijstgevel naar 18de-eeuws classicistisch model, met gemarkeerd middenrisaliet onder driehoekig fronton met oculus en guirlande.

Bewoner van

Kunstenaarswoning George Minne

Kortrijksesteenweg 62 (Sint-Martens-Latem)
Voormalig woonhuis met atelier van de beeldhouwer en tekenaar George Minne, door hem ontworpen en gebouwd in 1907 en uitgevoerd door de Latemse schrijnwerker en aannemer Jules Maebe, die ook de eerste villa’s in het Leiedorp bouwde. Alleenstaand herenhuis van twee bouwlagen onder schilddak met witgepleisterde lijstgevel naar 18de-eeuws classicistisch model, met gemarkeerd middenrisaliet onder driehoekig fronton met oculus en guirlande.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Minne [online] https://id.erfgoed.net/personen/8942 (Geraadpleegd op )