Persoon

Gerard, Nestor

ID
8964
URI
https://id.erfgoed.net/personen/8964

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Appartementsgebouw in art-decostijl

Sint-Jansvliet 1-5 (Antwerpen)
Appartementsgebouw in art-decostijl, gebouwd naar een ontwerp door de architect Alfons Van Braekel uit 1933, en voltooid in 1934. Het complex maakte deel uit van een groter vastgoedproject dat het volledige bouwblok besloeg, en waarbij een pand uit 1889 grondig werd verbouwd en uitgebreid met een nieuwbouwvleugel.


Banque Joseph-J. Le Grelle en beeld Onze-Lieve-Vrouw Lichtmis

Kammenstraat 70A, Sleutelstraat 33 (Antwerpen)
Bankgebouw in neoclassicistische stijl gebouwd in opdracht van de graven Le Grelle, naar een ontwerp door de architect Heliodore Leclef uit 1873, en uitgebreid door de architect Nestor Gérard in 1912-1913. Het 18de-eeuwse Mariabeeld van het buurtgenootschap Onze-Lieve-Vrouw Lichtmis, werd in 1922 tegen de zijgevel aangebracht.


Burgerhuis in art-nouveaustijl

Jan Blockxstraat 22 (Antwerpen)
Burgerhuis in gematigde art-nouveaustijl gebouwd in opdracht van F. Poupaert, naar een ontwerp door Nestor Gerard uit 1906. De architect was in Antwerpen vermoedelijk actief van eind jaren 1880 tot kort na de Eerste Wereldoorlog.


Burgerhuis in neo-Vlaamserenaissance-stijl

Lange Brilstraat 16 (Antwerpen)
Burgerhuis in neo-Vlaamserenaissance-stijl, gebouwd in opdracht van de Compagnie d'Assurances de l’Escaut, naar een ontwerp door de architect Nestor Gerard uit 1901. De nieuwbouw paalde aan de hoofdzetel van de verzekeringsmaatschappij in de Venusstraat. Opgericht in 1821, behoort “L’Escaut” of “De Schelde” tot de oudste Belgische verzekeringmaatschappijen.


Geheel van herenhuizen en een burgerhuis

Lange Lozanastraat 236-240 (Antwerpen)
Geheel gevormd door twee herenhuizen en een burgerhuis in beaux-artsstijl, naar een ontwerp door de architect Nestor Gérard uit 1913, opgetrokken in 1914. Opdrachtgevers waren graaf Albéric Le Grelle (Antwerpen, 1860-Antwerpen, 1934) en zijn jongere broer graaf Henry Le Grelle (Antwerpen, 1865-Antwerpen, 1934), beide bankier van beroep.


Herenhuis in neo-Vlaamserenaissance-stijl

Lange Nieuwstraat 38-40 (Antwerpen)
Imposant herenhuis in neo-Vlaamserenaissance-stijl, naar een ontwerp door de architecten Léonard en Henri Blomme uit 1880. Opdrachtgever was de graanhandelaar Joseph Van Put. Het tot bankgebouw getransformeerde hotel werd in 1920 in opdracht van de Société Hypothécaire Belge uitgebreid door de architecten Nestor Gerard, Charles en Henri Janssens.


Neoclassicistisch burgerhuis

Markgravelei 118 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl gebouwd in opdracht van Richard Schaufuss, naar een ontwerp door de architect Nestor Gerard uit 1907. De rijwoning met een gevelbreedte van drie traveeën, telt drie bouwlagen onder een zadeldak.


Neoclassicistisch kantoorgebouw

Venusstraat 34 (Antwerpen)
Neoclassicistisch kantoorgebouw tot zijn huidige vorm verbouwd in opdracht van (Norbert?) Dierckxens, naar een ontwerp door de architect Henry Redig uit 1878.


Rij neoclassicistische burgerhuizen

Karel Rogierstraat 18-24 (Antwerpen)
Vrij homogene rij van vier neoclassicistische burgerhuizen van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak. Samen geven ze een beeld van de kenmerkende architecturale standaardarchitectuur van het Zuid.


Werkmanswelzijn, later Technicum

Londenstraat 41-43 (Antwerpen)
Symmetrisch opgebouwd complex tussen de Londenstraat en August Michielsstraat, opgetrokken in neogotische stijl naar ontwerp van architect Edmond Leclef van 1898.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Gerard [online] https://id.erfgoed.net/personen/8964 (Geraadpleegd op )