Persoon

De Coster, Jean

ID
9006
URI
https://id.erfgoed.net/personen/9006

Beschrijving

  • Gegevens van Marcel Windey, oktober 2016.


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis in eclectische stijl

Oudekerkstraat 73 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl gebouwd in opdracht van Romain Van den Bosch, naar een ontwerp door Jean De Coster uit 1907. Het gebouw is representatief voor de conventionele productie van de architect, die actief was van 1880 tot het begin van de Eerste Wereldoorlog.


Burgerhuis in Louis-Philippestijl

Oude Koornmarkt 66 (Antwerpen)
Burgerhuis in Louis-Philippestijl gebouwd in opdracht van J. Hartog, naar ontwerp door Joseph Antoine Hompus uit 1858.


Burgerhuizen en winkelpand in neoclassicistische stijl

Lange Lozanastraat 20, 23, 34-36, 56, 76, 84, 128, 134-136 (Antwerpen)
Burgerhuizen en winkelpand in neoclassicistische stijl uit het laatste kwart van de 19de eeuw, gemiddeld drie bouwlagen hoog en drie traveeën breed, oorspronkelijk onder zadeldak.


Geheel van meergezinswoningen, café en feestzaal

Nationalestraat 130-132 (Antwerpen)
Geheel van twee meergezinswoningen en een cafépand met achterliggende feestzaal in neoclassicistische stijl, gebouwd in opdracht van de heer A. Sels, naar een ontwerp door Jean De Coster uit 1903. Gesloopt voor een nieuwbouwflat omstreeks 1984.


Karbonkelhuis

Groenplaats 33, 33A (Antwerpen)
Kapittelhuis in 1520-1522 gebouwd in opdracht van kanunnik Willem Heda (Alphen aan de Rijn, circa 1460-Antwerpen, 1525), door de metselaar Huybrecht Gillis. De pilastergevel met groteskendecor behoort tot de vroegste voorbeelden van renaissance-architectuur in Antwerpen.


Laatclassicistisch herenhuis

Arenbergstraat 12-14 (Antwerpen)
Laatclassicistisch herenhuis, oorspronkelijk het linker pand van een geheel van twee identieke, volgens spiegelbeeldschema gekoppelde woningen. Het geheel waarvan ook het rechter pand bewaard bleef, werd in 1807 opgetrokken in opdracht van jonkheer Joseph Charles Henri Jean-Népomucène della Faille de Leverghem (Antwerpen, 1754-1822), wiens hotel aan de Lange Gasthuisstraat zich in hetzelfde bouwblok bevond.


Landhuis La Mascotte

Bist_EK 82-84 (Antwerpen)
Landhuis in neoclassicistische stijl, in opdracht van Fr. Cijsch, met bouwaanvraag uit 1909 naar ontwerp van architect J. De Coster.


Meergezinswoning in neoclassicistische stijl

Klapdorp 71 (Antwerpen)
Meergezinswoning in neoclassicistische stijl gebouwd in opdracht van de juffrouwen Leys, naar een ontwerp door Jean De Coster uit 1908. Het gebouw is representatief voor de conventionele productie van de architect.


Neoclassicistisch burgerhuis

Paleisstraat 45 (Antwerpen)
Eenvoudige, maar verzorgde neoclassicistische burgerwoning gebouwd voor de heren Pfeiff en Schneider naar ontwerp van architect Jean De Coster.


Neoclassicistisch winkelhuis

Schuttershofstraat 41 (Antwerpen)
Winkelhuis in neoclassicistische stijl, gebouwd in opdracht van de heer F. Horemans, naar een ontwerp door de architect Jean De Coster uit 1898. Rijhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder pseudo-mansardedak.


Neoclassicistisch winkelhuis

Appelmansstraat 1 (Antwerpen)
Deze neoclassicistische burgerwoning met winkelgelijkvloers werd rond 1903 gebouwd naar een ontwerp van architect en landmeter Jan De Coster voor Guillaume Belsac-Peeters, wonende op de De Keyserlei 32. Met een gevelbreedte van 4m10 is het één van de smalste woningen in de straat.


Thema's

Ontwerper van

Bist (Ekeren)

Volkstraat


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: De Coster [online] https://id.erfgoed.net/personen/9006 (Geraadpleegd op )