Persoon

Peeters-Rombauts, Leander

ID
9008
URI
https://id.erfgoed.net/personen/9008

Beschrijving

Zoon van Lodewijk David Peeters-Gowie. Op 19/02/1895 te Itegem gehuwd met Maria Hubertina Emmerentia Rombauts.

  • Gegevens van Marcel Windey, oktober 2016.


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis in beaux-artstijl

Van Boendalestraat 7 (Antwerpen)
Burgerhuis in beaux-artsstijl, tot zijn huidige vorm verbouwd in opdracht van de weduwe Lauwers, naar een ontwerp door de aannemer Leander Peeters-Rombauts uit 1908. Een bestaande neoclassicistische woning te dateren omstreeks 1870, kreeg daarbij een eigentijds gevelfront en werd uitgebreid met een nieuwe achterbouw.


Burgerhuis in neoclassicistische stijl

Fourmentstraat 9-11 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl gebouwd in opdracht van ‘peintre décorateur’ Felix Van der Sande, naar een ontwerp door de architect Jules Dries uit 1913. Een volgende eigenaar A. Mesdag, liet in 1923 de oorspronkelijke inrijpoort verbreden door de aannemer Leander Peeters-Rombauts.


Neoclassicistisch burgerhuis

Verbondstraat 82 (Antwerpen)
Rond 1915 wordt de door brand vernielde woning op deze plaats heropgebouwd naar ontwerp van bouwmeester L. Peeters-Rombauts voor de Brusselse weduwe Janssen-Rosaux; de aannemer die de werken uitvoert is L. Peeters-Gowie.

Opdrachtgever van

Geheel van burger- en winkelhuis in art-nouveau- en eclectische stijl

Cobdenstraat 9-11 (Antwerpen)
Geheel gevormd door een burgerhuis in art-nouveaustijl en een winkelhuis in eclectische stijl, naar een ontwerp door de architect Louis Hamaide uit 1906. Opdrachtgever was de aannemer Leander Peeters-Rombauts, die resideerde aan de Cogels-Osylei in Berchem, en over een opslagplaats voor bouwmaterialen beschikte in de Boomgaardstraat.


Geheel van vier burgerhuizen in eclectische en art-nouveaustijl

Stanleystraat 23-26 (Antwerpen)
Geheel van vier burgerhuizen in eclectische en art-nouveaustijl naar een ontwerp door de architect Louis Hamaide uit 1908. Opdrachtgever was de aannemer Leander Peeters-Rombauts, die resideerde aan de Cogels-Osylei in Berchem, en over een opslagplaats voor bouwmaterialen beschikte in de Boomgaardstraat.


Geheel van vier burgerhuizen in eclectische en art-nouveaustijl

Stanleystraat 35-38 (Antwerpen)
Geheel van vier burgerhuizen in eclectische en art-nouveaustijl naar een ontwerp door de architect Louis Hamaide uit 1909. Opdrachtgever was de aannemer Leander Peeters-Rombauts, die resideerde aan de Cogels-Osylei in Berchem, en over een opslagplaats voor bouwmaterialen beschikte in de Boomgaardstraat.


Gekoppelde burgerhuizen in eclectische stijl

Stanleystraat 12-13 (Antwerpen)
Geheel van twee gekoppelde burgerhuizen in eclectische stijl naar een ontwerp door de architect Louis Hamaide uit 1906. Opdrachtgever was de aannemer Leander Peeters-Rombauts, die resideerde aan de Cogels-Osylei in Berchem, en over een opslagplaats voor bouwmaterialen beschikte in de Boomgaardstraat.


Woning De Zonnewijzer

Cogels-Osylei 59 (Antwerpen)
Burgerwoning in een late art-nouveaustijl, in 1909 geregistreerd in het kadaster als nieuwbouw voor rekening van aannemer Leander Peeters-Rombauts.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Peeters-Rombauts [online] https://id.erfgoed.net/personen/9008 (Geraadpleegd op )