Persoon

Van Nieuwerburgh, Modest

ID
9047
URI
https://id.erfgoed.net/personen/9047

Beschrijving

Zoon van architect Emile Van Nieuwerburgh, met wie hij vanaf omstreeks 1898 samen een praktijk heeft. Modest Van Nieuwerburgh neemt omstreeks 1905 het architectenbureau over. Hij verhuist daarbij het bureau van de Ploegstraat naar de Lange Pothoekstraat 56. Na de Eerste Wereldoorlog vestigde hij zich met zijn echtgenote Maria Elisabeth Charlotta Zels (°Onze-Lieve-Vrouw-Tielt, 1876- Aarschot, 1958) in Aarschot.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis in art-nouveaustijl

Markgravelei 111 (Antwerpen)
Burgerhuis in pittoreske art-nouveaustijl gebouwd in opdracht van de componist, violist en docent Emiel Delin, naar een ontwerp door architect Modest Van Nieuwerburgh uit 1902. De bescheiden rijwoning telt drie bouwlagen en twee ongelijke traveeën onder een gemansardeerd zadeldak.


Burgerhuis in art-nouveaustijl

Dambruggestraat 193 (Antwerpen)
Burgerhuis in art-nouveaustijl gebouwd in opdracht van de houthandelaar Edmond Quaeyhaege, naar een ontwerp door de architecten Emile en Modest Van Nieuwerburgh uit 1901.


Burgerhuis in beaux-artsstijl

Lemméstraat 28 (Antwerpen)
Meergezinswoning in beaux-artsstijl gebouwd in opdracht van Albert Moors, naar een ontwerp door Modest Van Nieuwerburgh uit 1911. Deze architect die in Antwerpen actief was vanaf omstreeks 1898, werkte aanvankelijk veelal samen met zijn vader Emile Van Nieuwerburgh, en nam omstreeks 1905 het architectenbureau van hem over. Zijn laatst gekende bouwproject dateert uit 1914.


Burgerhuis in beaux-artsstijl

Kerkstraat 69 (Antwerpen)
Neoclassicistisch burgerhuis uit het midden van de 19de eeuw, onderdeel van een geheel van vier gekoppelde woningen op de hoek van Kerkstraat en Wetstraat. Tot de huidige vorm verbouwd in opdracht van Jacques Govaerts, naar een ontwerp door de architect Modest Van Nieuwerburgh uit 1912, uitgevoerd in 1913.


Burgerhuis in neoclassicistische stijl

Provinciestraat 63 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl, van drie traveeën en drie bouwlagen onder een mansardedak, uit het vierde kwart van de 19de eeuw.


Burgerhuis met pakhuis en kantoor in art-nouveaustijl

Van Aerdtstraat 11-13 (Antwerpen)
Burgerhuis met pakhuis en kantoor in art-nouveaustijl, gebouwd in opdracht van de wijnhandelaar Armand Eeckhout, naar een ontwerp door de architect Modest Van Nieuwerburgh uit 1904.


Burgerhuizen in neoclassicistische stijl

Wetstraat 34-36, 40 (Antwerpen)
Burgerhuizen in neoclassicistische stijl. De gekoppelde woningen nummers 34-36 werden gebouwd in opdracht van de heer Ph. Van Hoof-Willems naar een ontwerp door de architecten Emile en Modest Van Nieuwerburgh uit 1910. Het nummer 40 werd gebouwd in opdracht van de heer L. Van Haren, naar een ontwerp door de aannemer Petrus Franciscus Fierens-De Hert uit 1909.


Eclectisch burgerhuis

Schuttershofstraat 47 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl, gebouwd in opdracht van mevrouw Edm. Leclef-Jacqmotte, naar een ontwerp door de architecten Emile en Modest Van Nieuwerburgh uit 1904.


Eclectisch hoekpand met Vlaamsekaai

Verlatstraat 2-4 (Antwerpen)
Op de hoek van de Vlaamsekaai en de Verlatstraat is een eclectisch hoekpand gelegen, gebouwd rond 1906 voor Jules Van Malderen naar ontwerp van architect M. Van Nieuwerburgh.


Ensemble burgerhuizen en winkelhuis

Regentstraat 13, 17, 21-29, Wetstraat 48 (Antwerpen)
Ensemble burgerhuizen en een winkelhuis in eclectische stijl. Regentstraat 13 gebouwd in opdracht van Jos. Van Loo door Emile en Modest Van Nieuwerburgh in 1910. Regentstraat 17 en 21-29 en Wetstraat 48 voor eigen rekening opgetrokken door François Van Rompaey in 1909-1910.


Neoclassicistisch burgerhuis

Generaal Van Merlenstraat 6 (Antwerpen)
Tot woonhuis verbouwd magazijn, volgens bouwaanvraag van 1909 en naar ontwerp van de architecten Em. Van Nieuwerburgh & zoon.


Thema's

Ontwerper van

Fourmentstraat

Marialei


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Van Nieuwerburgh [online], https://id.erfgoed.net/personen/9047 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.