Persoon

Coucke, Joseph

ID
906
URI
https://id.erfgoed.net/personen/906

Beschrijving

Oudste zoon van de glazenier Samuel Coucke, en neef van de architect Joseph Naert.


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Godshuizencomplex Ondermarck

Hendrik Consciencelaan 19-20, Van Voldenstraat 13-17 (Brugge)
Godshuizencomplex zogenaamd "Ondermarck", van 1903 naar ontwerp van architect J. Coucke (Brugge). Eenheidsbebouwing van zes lage huisjes, één geheel vormend met de nummers 19-22 van 1905 aan de Hendrik Consciencelaan.


Kramp- en koortskapel

Blankenbergse Steenweg zonder nummer (Zuienkerke)
Neogotische kapel ter ere van Onze-Lieve-Vrouw, opgericht in 1892 naar ontwerp van bouwmeester J. Coucke. Rechthoekige constructie in verzorgde rode baksteenbouw op natuurstenen plint, onder een pannen zadeldak. De voor- en achtergevel zijn puntgevels met schouderstukken. Interieur met spitstongewelf, vloertegels met leliemotief en neogotische altaar.


Lyceum Hemelsdaele

Wapenmakersstraat 12-14 (Brugge)
In opdracht van Baron de 't Serclaes wordt een imposant herenhuis gebouwd naar ontwerp van architect I. Alleweirelt (Brugge) .


Muntatelier

Markt 21 (Brugge)
Diephuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak. Jaarcartouche 1623. Barokgetinte trapgevel (8 treden + topstuk) van verankerde baksteen; het resultaat van verfraaiende "Kunstige Herstelling" in 1896 naar ontwerp van architect J. Coucke (Brugge).


Parochiekerk Sint-Martinus

Werkenplein zonder nummer (Kortemark)
* Werkenplein nr. +15. Georiënteerde <italic>parochiekerk</italic> toegewijd aan Sint-Martinus. De kerk is historisch heropgebouwd na de vernielingen van de Eerste en de Tweede Wereldoorlog. De hallenkerk van voor de Eerste Wereldoorlog heeft een achtzijdige romaanse vieringtoren en gotische beuken en koor uit het begin van de 17de eeuw. Ook de noordelijke transeptgevel en een gedeelte van


Stadswoning

Korte Vuldersstraat 23 (Brugge)
Diephuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), met 17de-eeuwse kern. Verfraaiende "Kunstige Herstelling" van 1909 naar ontwerp van architect J. Coucke (Brugge).


Stadswoning met neogotische gevel

Dweersstraat 12 (Brugge)
Diephuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak; neogotische gevel naar ontwerp van architect J. Coucke (Brugge) van 1885.


Stadswoning met neogotische trapgevel

Steenstraat 82 (Brugge)
Diephuis van twee traveeën en heden drie bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Trapgevel in neo-Brugse stijl van 1888-1889 naar ontwerp van architect J. Coucke (Brugge).