Nederlander die in 1925 naar België kwam.
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)
Leopold II-laan (De Haan)
Beeld van Moeder en Kind, in de jaren 1960 ontworpen door de Nederlandse beeldhouwer Koos van der Kaaij.
Minister Liebaertlaan 53 (Kortrijk)
Administratief gebouw met directeurswoning, gebouwd met bijhorende stoomweverij en magazijnen in 1928-1929 naar ontwerp van Antoine Van Houtte in opdracht van de firma Steverlynck, later garenfabriek zogenaamd Belgian Sewing Thread (BST). Baksteenbouw in geometrische art deco, met een geaccentueerde deurtravee met groot glas-in-loodvenster met initialen van de firma. Imposante ontvangsthal in het interieur met bas-reliëfs naar ontwerp van Koos van der Kaaij, die de verschillende fases in het vlasverwerkingsproces weergeven.
Gentsestraat 19 (Harelbeke)
Imposant handelspand van 1933 op de hoek met de Toekomststraat met ruime, ommuurde tuin en autobergplaats aan de zijstraat.
Brugsestraat (Kortrijk)
Voorheen het Volkspark. Aangelegd in 1907. Hiervoor werden een 100-tal woningen en enkele beluiken aan de noordzijde van de Brugse- en Meensestraat gesloopt (1905-1906). Ontworpen door stadsarchitect Victor Moulart. Tuin volgens Frans model, vrij symmetrisch en geometrisch opgebouwd, met een waterpartij, twee halfronde overkapte loofgangen van Amerikaanse linden en een formele tuin met rechthoekig gazon.
Kerkstraat (Damme)
Overgebleven gedeelte van 13de-eeuwse georiënteerde gotische kerk, uitgebreid in de loop van de 13de tot de 16de eeuw en waarvan schip, transept en torenspits afgebroken in 1725-1727. De koorpartij die in de loop van de tweede helft van de dertiende eeuw omgevormd wordt tot hallenkoor is één van de oudste voorbeelden van dit type in Vlaanderen. Gelegen in grotendeels ommuurd terrein ten zuidwesten van het stadscentrum met aanpalend kerkhof met leilindes ten zuiden en kerkplein ten noorden.
Korte Ridderstraat 5 (Merchtem)
Dorpswoning van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak en grijs gecementeerde voorgevel op hardstenen plint, kadastraal geregistreerd in 1888, drukkerij in 1911 opgericht in de tuin.
Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: van der Kaaij [online], https://id.erfgoed.net/personen/9073 (geraadpleegd op ).
Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed
Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.