Persoon

Van Beylen, Eugène

ID
9133
URI
https://id.erfgoed.net/personen/9133

Beschrijving

Eugène Van Beylen was aannemer, zoon van Charles Van Beylen en jongere broer van Jules Van Beylen.


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis in beaux-artsstijl

Markgravelei 104 (Antwerpen)
Burgerhuis in beaux-artsstijl, voor eigen rekening gebouwd door de aannemer Eugène Van Beylen, naar een ontwerp uit 1913. De rijwoning met een gevelbreedte van drie traveeën, telt vier bouwlagen onder een pseudo-mansarde.


Burgerhuis in eclectische stijl

Fourmentstraat 17 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl, volgens de bouwaanvraag uit 1909 opgetrokken in opdracht van de weduwe Toutenel-Van den Wijngaert, door Eugène Van Beylen. Van deze aannemer zijn in Antwerpen bouwprojecten teruggevonden uit de periode van 1904 tot 1925.


Eclectisch burgerhuis

Arthur Goemaerelei 99 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl, volgens de bouwaanvraag van 1910 voor eigen rekening gebouwd door de aannemer Eugène Van Beylen. Het gebouw is twee ongelijke traveeën breed, en telt drie bouwlagen onder een pseudo-mansarde.


Eclectisch burgerhuis

Arthur Goemaerelei 101 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl, dat oorspronkelijke deel uitmaakte van een geheel van drie rijwoningen, volgens de bouwaanvraag van 1910 opgetrokken door aannemer Eugène Van Beylen. Opdrachtgever van nr. 101 was G. Verhoeven, en van nr. 103 een zekere Kesseler, daar waar nr. 105 door Van Beylen voor eigen rekening werd gebouwd als privéwoning.


Herenhuis in neorégencestijl

Kardinaal Mercierlei 17 (Antwerpen)
Herenhuis gebouwd in opdracht van Theophile Bal, naar een ontwerp door de architect Joseph Hertogs uit 1911.


Meergezinswoning in beaux-artsstijl

Leopoldstraat 75 (Antwerpen)
Meergezinswoning in beaux-artsstijl, volgens de bouwaanvraag uit 1913 gebouwd door de aannemer Eugène Van Beylen. Opdrachtgever was de uit Silezië afkomstige Adolf Nitsche (°Oberhannsdorf, 1873), echtgenoot van Maria Jozefina Reynders.

Uitvoerder van

Dokterswoning in beaux-artsstijl

Van Breestraat 33 (Antwerpen)
Dokterswoning in beaux-artsstijl, volgens het bouwdossier een heropbouwproject van een door oorlogsgeweld geteisterd pand in opdracht van de arts Eugène Van Aubel, naar een ontwerp door de architect Michel De Braey uit 1916. Daarbij werd de nog staande structuur hersteld, achteraan uitgebreid, van een nieuw gevelfront voorzien en terug onder dak gebracht.


Thema's

Ontwerper van

Lange Lozanastraat


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Van Beylen [online] https://id.erfgoed.net/personen/9133 (Geraadpleegd op )