Persoon

Ariëns-Arcay, Joannes Leonardus

ID
9134
URI
https://id.erfgoed.net/personen/9134

Beschrijving

Gehuwd met Charlotta Arcay in 1909.

  • Info Marcel Windey (2016).


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis in beaux-artsstijl

Korte Lozanastraat 9 (Antwerpen)
Burgerhuis in beaux-artsstijl, volgens de bouwaanvraag van 1924 voor eigen rekening opgetrokken door de aannemer L. Ariëns-Arcay.


Burgerhuis in neoclassicistische stijl

Coebergerstraat 13 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl, volgens de bouwaanvraag uit 1911 opgetrokken door de aannemer Jean Leonard Ariëns-Arcay, in opdracht van de heren G. Smeraldi en J. Rombouts.


Gekoppelde burgerhuizen in beaux-artsstijl

Korte Lozanastraat 30-32 (Antwerpen)
Geheel van twee gekoppelde burgerhuizen in beaux-artsstijl, volgens de bouwaanvraag van 1923 voor eigen rekening opgetrokken door de aannemer J.L. Ariëns-Arcay. De volgens repeterend schema gekoppelde rijwoningen met een gevelbreedte van drie traveeën, tellen vier bouwlagen onder een plat dak.


Gekoppelde burgerhuizen in beaux-artsstijl

Markgravelei 165-167 (Antwerpen)
Geheel van twee gekoppelde burgerhuizen in beaux-artsstijl, volgens de bouwaanvraag van 1913 voor eigen rekening opgetrokken door de aannemer L. Ariëns. Op de aanpalende percelen in de Korte Lozanastraat bouwde hij later dat jaar nog eens twee burgerhuizen van een vergelijkbaar type.


Thema's

Ontwerper van

Karel Oomsstraat


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Ariëns-Arcay [online] https://id.erfgoed.net/personen/9134 (Geraadpleegd op )