Collectief

De Braey en zoon

ID
9173
URI
https://id.erfgoed.net/personen/9173

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis in beaux-artsstijl

Jan Van Rijswijcklaan 77 (Antwerpen)
Burgerhuis in beaux-artsstijl gebouwd in opdracht van Florent Léonard, naar een ontwerp van de architecten Michel en zoon Jan De Braey uit 1920. Deze vrij bescheiden rijwoning met een lijstgevel in natuursteen, omvat drie bouwlagen en drie traveeën onder een plat dak.


Burgerhuis in beaux-artsstijl

Markgravelei 75 (Antwerpen)
Burgerhuis in beaux-artsstijl gebouwd in opdracht van Jules Geeraerts, naar een ontwerp door de architecten Michel en Jan De Braey uit 1922. De rijwoning met een gevelbreedte van drie traveeën, omvat een souterrain, twee bouwlagen en een mansardedak.


Burgerhuis in beaux-artsstijl

Korte Lozanastraat 3 (Antwerpen)
Burgerhuis in beaux-artsstijl gebouwd in opdracht van R. Storms, naar een ontwerp door de architecten Michel en Jan De Braey uit 1922. De rijwoning met een gevelbreedte van drie traveeën, omvat een souterrain en vier bouwlagen onder een plat dak.


Dokterswoning in beaux-artsstijl

Lange Lozanastraat 229 (Antwerpen)
Dokterswoning in sobere beaux-artsstijl gebouwd in opdracht van de arts, radioloog en voorloper in de kankerbestrijding Raymond Casman (Antwerpen, 1887-1955), naar een ontwerp door de architecten Michel en Jan De Braey uit 1922. Tot het bouwproject behoorde een privé-ziekenhuis op het aanpalende perceel, dat in 1997 werd gesloopt voor een nieuwbouwflat.


Dokterswoning in neotraditionele stijl

Lange Lozanastraat 227 (Antwerpen)
Dokterswoning in neotraditionele stijl gebouwd in opdracht van de arts Lauwens, naar een ontwerp door de architecten Michel en Jan De Braey uit 1922. Het gebouw werd gelijktijdig opgetrokken met de dokterswoning en kliniek Casman in beaux-artsstijl op de aanpalende percelen.


Eclectisch burgerhuis

Markgravelei 79 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl gebouwd in opdracht van G. Laroche, naar een ontwerp door de architecten Michel en Jan De Braey uit 1922. De rijwoning met een gevelbreedte van drie traveeën, omvat drie bouwlagen en een mansardedak.


Villa in cottagestijl

Berkenlaan 27 (Antwerpen)
Villa in cottagestijl gebouwd in opdracht van Willy De Vos, naar een ontwerp door de architect Frank Blockx uit 1930.


Thema's

Ontwerper van

Hagedoornlaan


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: De Braey en zoon [online] https://id.erfgoed.net/personen/9173 (Geraadpleegd op )