Collectief

Hertogs - De Ridder

ID
9176
URI
https://id.erfgoed.net/personen/9176

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Arenbergschouwburg

Arenbergstraat 28 (Antwerpen)
Schouwburg in classicerende art-decostijl, in zijn huidige vorm gebouwd naar een ontwerp door de architecten Joseph Hertogs en Gerard De Ridder uit 1928, voltooid in 1929. Opdrachtgever was de Cercle Royal Artistique, Littéraire en Scientifique d’Anvers of Koninklijk Kunstverbond, die hier al sinds 1852 gevestigd was.


Bank Lazard Brothers & Co Ltd.

Oudaan 26 (Antwerpen)
Bankgebouw in beaux-artsstijl, bijhuis van de Londense bank Lazard Brothers & Co Ltd., naar een ontwerp door de architecten Joseph Hertogs en Gerard De Ridder uit 1928, uitgevoerd in 1929.


Banque Centrale Anversoise

Lange Gasthuisstraat 20 (Antwerpen)
Bankgebouw in beaux-artsstijl, naar een ontwerp door de architecten Joseph Hertogs en Max Winders uit 1912, opgetrokken in 1913. De bouw ging van start begin 1913. Het complex kreeg in 1928 een uitbreiding aan de achterzijde, door Hertogs en zijn toenmalige associé Gerard De Ridder.


Burgerhuis in beaux-artsstijl

Doornelei 22 (Antwerpen)
Burgerhuis in beaux-artsstijl gebouwd in opdracht van Alice Van der Straeten-Liger, naar een ontwerp door de architecten Joseph Hertogs en Gerard De Ridder uit 1928. De voorname rijwoning met een gevelbreedte van drie traveeën, telt drie bouwlagen onder een pseudo-mansarde.


Elektriciteitscentrale Compagnie Electrique Anversoise

Nieuwstad 5 (Antwerpen)
Elektriciteitscentrale van de Compagnie Électrique Anversoise, een samenstel van twee industriële gebouwen waarvan het oudste in 1898 werd ontworpen door Jean-Laurent Hasse, en de uitbreiding in 1929 door Joseph Hertogs en Gerard De Ridder. Begin jaren 1980 gesloopt voor de aanleg van het Theaterplein.


Herenhuis in neo-Lodewijk XV-stijl

Mechelsesteenweg 176-178 (Antwerpen)
Imposant herenhuis in neo-Lodewijk XV-stijl, gebouwd in opdracht van het echtpaar Robert Werner-Born, naar een ontwerp door de architecten Joseph Hertogs en Gerard De Ridder uit 1929. Robert Werner (1895-1959), was een belangrijk Antwerps zakenman, liberaal en mecenas in kunsten en wetenschappen.


Herenhuis in neorégencestijl

Lamorinièrestraat 235 (Antwerpen)
Herenhuis in neorégencestijl, pendant van het hotel Gevers, als een ensemble ontworpen door de architect Joseph Hertogs in 1900, en gelijktijdig opgetrokken. Opdrachtgever was Frédéric Jacobs, vermoedelijk de bankier Frédéric Marie Joseph Jacobs (1866-1946), echtgenoot van bankiersdochter Adèle De Kinder.


Kantoorgebouw Agence Maritime Internationale

Meir 1 (Antwerpen)
Monumentaal kantoorgebouw in beaux-artsstijl op de hoek van Meir en Sint-Katelijnevest, opgetrokken in opdracht van de Agence Maritime Internationale, naar een ontwerp door de architecten Joseph Hertogs en Gerard De Ridder uit 1928-1929. Gesloopt voor een nieuwbouwflat omstreeks 2005.


Résidence du Nouveau Parc

Eglantierlaan 3-5 (Antwerpen)
Complex van twee gekoppelde appartementsgebouwen in beaux-artsstijl, opgetrokken in opdracht van de Société Foncière du Nouveau Parc, naar een ontwerp door de architecten Joseph Hertogs en Gerard De Ridder uit 1929. Het complex omvat 24 flats van hoge standing, uitgerust met garages en kamers voor personeel.


Thema's

Ontwerper van

Van den Nestlei


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Hertogs - De Ridder [online], https://id.erfgoed.net/personen/9176 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.