Persoon

Suykerbuyk, Constant

ID
9184
URI
https://id.erfgoed.net/personen/9184

Beschrijving

Zoon van bouwmeester Joannes Baptista Suykerbuyk.


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Herenhuis in beaux-artsstijl

Karel Oomsstraat 22 (Antwerpen)
Herenhuis in sobere beaux-artsstijl, gebouwd in opdracht van baron Baudouin de Vinck de Winnezeele, naar een ontwerp door de architect Constant Suykerbuyk uit 1924. De rijwoning met een gevelbreedte van drie traveeën, telt vier bouwlagen onder een plat dak.


Neotraditionele gevelwand

Sint-Bartholomeusstraat 1-37 (Antwerpen)
Deze huizenrij in de Sint-Bartholomeusstraat 1 tot 37 vormt een homogeen interbellumensemble bestaande uit burgerhuizen, meergezinswoningen en een feestzaal, opgetrokken in voornamelijk historiserende bouwstijlen, afgewisseld met een aantal gevels in een meer contemporaine art deco of modernistische stijl. De overwegend neotraditionele gevelrij vormt een passend historiserend kader voor de Sint-Bartholomeuskerk en de pastorie, gebouwen die het historische centrum vormen van Merksem.


Patronaatsgebouw met achterliggende feestzaal

Sint-Bartholomeusstraat 9A (Antwerpen)
Na de inslag van een V-bom heropgebouwd patronaatsgebouw van de parochie Sint-Bartholomeus met achterliggende schouwburg en feestzaal. Schouwburg en feestzaal in art deco opgetrokken in 1948 naar een ontwerp van de Merksemse architecten Roger Henderickx en Jules De Munter. Het neotraditionele patronaatsgebouw aan straatzijde werd gebouwd in 1956 naar ontwerp van Constant Suykerbuyk.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Suykerbuyk [online] https://id.erfgoed.net/personen/9184 (Geraadpleegd op )