Persoon

Landwaard, Arie

ID: 9186   URI: https://id.erfgoed.net/personen/9186

Beschrijving


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Appartementsgebouw Coertjens

Vlaamsekunstlaan 12 (Antwerpen)
Appartementsgebouw in gematigd modernistische stijl, naar een ontwerp uit 1935 van architect Arie Landwaard in opdracht van de gezusters Ludovica en Amalia Coertjens.


De gulden Bock

Oude Koornmarkt 18-20 (Antwerpen)
Traditioneel diephuis met trapgevel van vijf traveeën en twee bouwlagen onder een zadeldak, 1591 gedateerd op een gevelsteen.


Eenheidsbebouwing van zes woningen

Camille Huysmanslaan 83, Serigiersstraat 30, Volhardingstraat 70-76 (Antwerpen)
Complex van zes eengezinswoningen naar ontwerp van Eduard Van Steenbergen uit 1932. Het geheel bestaat uit vier seriewoningen en uit twee vrijstaande woningen.


Flatgebouw met architectenkantoor Arie Landwaard

Volhardingstraat 73 (Antwerpen)
Flatgebouw in modernistische stijl, naar een ontwerp van architect Arie Landwaard in 1936-1937 gebouwd op de hoek van Volhardingstraat en de Karel Weylerstraat. Het gebouw werd opgericht voor rekening van juffrouw Johanna Griffioen, juffrouw Jeanette Landwaard en de architect zelf om te dienen als eigen architectenpraktijk en als opbrengstpand.


Meergezinswoning en architectenwoning René Grosemans

Camille Huysmanslaan 110-114 (Antwerpen)
Aaneensluitende meergezinswoningen in modernistische stijl naar ontwerp van architect J.-L. René Grosemans. In het rechter pand (nummer 110) richt Grosemans zijn bureau en eigen woning in, naar ontwerp uit 1934. De aanpalende gekoppelde appartementswoningen zijn een jaar later ontworpen in opdracht van het echtpaar Georgius en Emma Callens-Stasse. Eén van deze appartementen was omstreeks 1937 wellicht bewoond door de opdrachtgevers.


Woning De Pauw-De Vos

Tentoonstellingslaan 44 (Antwerpen)
Modernistische meergezinswoning met drie bouwlagen onder plat dak, gebouwd in opdracht van E. De Pauw-De Vos naar een ontwerp uit 1935 van de in Antwerpen wonende Nederlandse architect Arie Landwaard. De Pauw was technisch directeur bij de Oostendse scheepswerf Béliard Crighton.


Woning Elen

Vlaamsekunstlaan 52 (Antwerpen)
Modernistische meergezinswoning uit 1934, gebouwd voor Carolus Elen, naar een ontwerp van de architect Arie Landwaard. De bouwwerken zijn uitgevoerd door aannemer Simons, gevestigd Van Trierstraat 48.


Woning Gyselaers-Bonte

Vlaamsekunstlaan 19 (Antwerpen)
Meergezinswoning in zakelijke art-decostijl uit 1934 gebouwd als opbrengsteigendom voor J. Gyselaers-Bonte, naar een ontwerp van de in Antwerpen wonende architect Arie Landwaard.


Woning Hans

Ryckmansstraat 29 (Antwerpen)
Modernistische meergezinswoning uit 1935, gebouwd als opbrengsteigendom voor ingenieur elektriciteit Jules Hans naar een ontwerp van de in Antwerpen wonende architect Arie Landwaard.