Vader van architect Louis De Vooght.
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)
Coppenolstraat 14 (Antwerpen)
Achterhuis van Oude Waag 7 met traditionele kern uit de tweede helft van de 16de of de eerste helft van de 17de eeuw, tot de huidige vorm verbouwd in opdracht van Louis Cnoops, naar een ontwerp van architect François De Vooght uit 1887.
Lange Lozanastraat 80 (Antwerpen)
Burgerhuis in eclectische stijl gebouwd in opdracht van de heer L. Van Roij, naar een ontwerp door François De Vooght uit 1880. De woning is representatief voor het rijpe oeuvre van de architect, die in Antwerpen actief lijkt te zijn geweest van de late jaren 1860 tot omstreeks 1900.
Van Schoonbekestraat 57 (Antwerpen)
Burgerhuis in second-empirestijl, volgens de bouwaanvraag uit 1865 voor eigen rekening gebouwd door de aannemer Pierre Desonais, echtgenoot van Isabella Josephina Vael. Aanvankelijk plande deze een pand met slechts één verdieping, maar diende hetzelfde jaar nog een tweede bouwaanvraag in voor de tweede verdieping. Het bouwproject omvatte een langgerekte achterbouw met atelier, opslagplaats en hangar over de volledige diepte van het perceel.
Anselmostraat 90, 94 (Antwerpen)
Geheel van oorspronkelijk drie burgerhuizen in eclectische stijl, voor eigen rekening opgetrokken door François De Vooght, naar een ontwerp uit 1897. Het vastgoedproject behoort tot het late oeuvre van de architect, die in Antwerpen actief lijkt te zijn geweest van de late jaren 1860 tot omstreeks 1900.
Oude Koornmarkt 26 (Antwerpen)
Diephuis met laatgotische trapgevel van vijf traveeën en twee bouwlagen onder een zadeldak, dat uit de tweede helft van de 15de eeuw dateert. De kelder met kruisribgevwelven klimt mogelijk op tot de 13de eeuw.
Transvaalstraat 12 (Antwerpen)
In 1885 liet Chaudoir, een hotelhouder uit Antwerpen, deze half vrijstaande, eclectische burgerwoning ontwerpen door architect François De Vooght.
Korte Nieuwstraat 24 (Antwerpen)
Burgerhuis met laatclassicistische lijstgevel naar ontwerp van architect Jan Kaulman uit 1810. Verhoogd door architect François De Vooght in 1884. Traditioneel achterhuis uit de tweede helft van de 16de of de eerste helft van de 17de eeuw.
Arenbergstraat 8-10 (Antwerpen)
Laatclassicistisch herenhuis, het rechter pand van een geheel van twee oorspronkelijk identieke, volgens spiegelbeeldschema gekoppelde woningen. Het geheel waarvan ook het linker pand bewaard bleef, werd in 1807 opgetrokken in opdracht van jonkheer Joseph Charles Henri Jean-Népomucène della Faille de Leverghem (Antwerpen, 1754-Antwerpen, 1822), wiens hotel aan de Lange Gasthuisstraat zich in hetzelfde bouwblok bevond.
Schrijnwerkersstraat 12 (Antwerpen)
Winkelhuis in neoclassicistische stijl, met een traditionele kern die opklimt tot de tweede helft van de 16de of de eerste helft van de 17de eeuw, aangepast door de architect François De Vooght in 1883, 1884 en 1898.
Sint-Paulusplaats 10 (Antwerpen)
Winkelhuis in neoclassicistische stijl naar een ontwerp door de architect François De Vooght uit 1884. Opdrachtgever was de wijn- en likeurhandelaar P.J. Mampaey.
Leopoldstraat 77, Tabakvest 120-122 (Antwerpen)
Winkelhuis in second-empirestijl op de hoek van Leopoldstraat en Tabakvest, volgens de bouwaanvraag uit 1869 opgetrokken in opdracht van Alphonse Bogaerts-Vekemans, een beeldhouwer en bronsgieter die hier een winkel van pendules en kandelaars uitbaatte. Hij liet in 1884 de winkelpui aanpassen met een hoekportaal door de architect François De Vooght.
Korte Koepoortstraat 11 (Antwerpen)
Winkelhuis in neoclassicistische stijl aangepast in de eerste helft van 19de eeuw, met een traditionele kern die minstens opklimt tot de 17de eeuw. Het betrof in oorsprong een diephuis met barokke topgevel.
Anselmostraat 90, 94 (Antwerpen)
Geheel van oorspronkelijk drie burgerhuizen in eclectische stijl, voor eigen rekening opgetrokken door François De Vooght, naar een ontwerp uit 1897. Het vastgoedproject behoort tot het late oeuvre van de architect, die in Antwerpen actief lijkt te zijn geweest van de late jaren 1860 tot omstreeks 1900.
Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: De Vooght [online], https://id.erfgoed.net/personen/9247 (geraadpleegd op ).
Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed
Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.