Persoon

De Smet, Albert

ID
9280
URI
https://id.erfgoed.net/personen/9280

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis

Spoorwegstraat 59 (Hamme)
Modernistisch getint burgerhuis in de rij volgens bouwplan van 1932 naar ontwerp van architect Alb. De Smet.


Burgerhuis

Wilfordkaai 30, 30B (Temse)
Verzorgd burgerhuis volgens bewaard bouwplan naar ontwerp van architect Albert De Smet van 1927. Rijhuis met enkelhuisopstand van drie bouwlagen en twee traveeën, gerealiseerd in een eclectische stijl karakteristiek voor de jaren 1920.


Burgerhuis

Wilfordkaai 33 (Temse)
Burgerhuis van twee bouwlagen onder pseudomansardedak uit het interbellum, gekend als de voormalige woning van senator Van Hoeylandt. Burgerhuis toegeschreven aan architect Albert De Smet van rond 1930. Enkelhuis opgetrokken in een eclectische stijl met elementen ontleend aan de art deco.


Burgerhuis in art-decostijl

Wilfordkaai 28 (Temse)
Burgerhuis met gecementeerde lijstgevel in art-decostijl van 1923 naar ontwerp van architect Albert De Smet; drie traveeën en drie bouwlagen onder mansardedak met klimmende dakkapel.


Eclectisch burgerhuis

Wilfordkaai 34 (Temse)
Eclectisch burgerhuis in de rij, volgens bewaard bouwplan van 1925 gebouwd naar ontwerp van bouwmeester Albert De Smet. Zeer herkenbare eclectische woning uit de jaren 1920 met traditionele opbouw gemarkeerd door een bredere rechtertravee met driezijdige erker op de bel-etage onder een bekronende puntgeveltop met drielicht.


Kapel Moeder van Altijddurende Bijstand

Geraardsbergse steenweg zonder nummer (Oosterzele)
Traditionele bak- en natuurstenen kapel van 1954, volgens plintsteen met opschrift door architect Albert De Smet.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: De Smet [online] https://id.erfgoed.net/personen/9280 (Geraadpleegd op )