Persoon

Cannoot, Frans

ID: 9291   URI: https://id.erfgoed.net/personen/9291

Beschrijving

Uit het oeuvre van de Borgerhoutse architect Cannoot kennen we een aantal burgerhuizen uit het interbellum, doorgaans eengezinswoningen gelegen Borgerhout, Deurne en Berchem. Hij kiest voor vrij eenvoudige gevels, en zowel voor het modernisme als voor de art deco. Zoon van Joannes Cannoot-Torfs.


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis in art deco

Venneborglaan 7 (Antwerpen)
Woning van twee travee├źn en drie bouwlagen onder een plat dak, waarbij de bovenverdieping als mansarde is uitgewerkt, in 1932 ontworpen door Fr. Cannoot.


Burgerwoning in beaux-artsstijl

Plankenbergstraat 162 (Antwerpen)
Burgerwoning in sobere beaux-artsstijl, gebouwd in 1926 voor Joseph Van Beeck die woonde op de Hogeweg 10 te Borgerhout, naar een ontwerp uit 1925 van de eveneens in Borgerhout gevestigde architect Frans Cannoot. De woning behoort tot de tweede grote bouwcampagne in de straat, van circa 1923 tot circa 1930, en sluit qua opzet en schaal aan bij de andere rijwoningen in de gevelwand.


Villa Aurora

Venneborglaan 1 (Antwerpen)
Burgerhuis in cottagestijl, geaccentueerd door brede volledig gecementeerde, driezijdige erker met mijtervormige topgevel, gebouwd in 1927 door architect Fr. Cannoot.


Villa Susanna

Venneborglaan 3 (Antwerpen)
Burgerhuis in cottagestijl, voorzien van brede venstertravee met volledig gecementeerde driezijdige erker eindigend in mijtervormige topgevel, ontworpen in 1926 door architect Fr. Cannoot.


Thema's

Ontwerper van

Callensstraat

Generaal Eisenhowerlei

Karel Van de Woestijnelei

Sterlingerstraat