Persoon

De Jongh, Pierre

ID
9295
URI
https://id.erfgoed.net/personen/9295

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Appartementsgebouw Wouters

Camille Huysmanslaan 39 (Antwerpen)
Appartementsgebouw met magazijn in zakelijke art deco opgericht in 1935 in opdracht van bouwheer Felix Wouters, kruidenier in 'denrées coloniales'. Het complex is opgericht naar een ontwerp van architect Pierre De Jongh.


Burgerhuis in art deco

Venneborglaan 76 (Antwerpen)
Burgerwoning van twee traveeën en twee bouwlagen onder plat dak, de deurtravee rechts is uitgewerkt als risaliet met expressief baksteenmetselwerk in de geveltop, in 1932 ontworpen door architect Pierre De Jongh.


Villa in art-decostijl

Berkenlaan 21 (Antwerpen)
Villa in zakelijke art-decostijl naar een ontwerp door de architect Pierre De Jongh uit 1935, opgetrokken in 1936. Opdrachtgever was de heer P.J. Snieders.


Woning Zonnestraal

Van Havrelei 10 (Antwerpen)
Burgerhuis in een ornamentele art-decostijl, in het bouwdossier genaamd ‘Zonnestraal’, opgericht voor John De Hoon-Stabel uit Deurne, naar een ontwerp van architect Pierre De Jongh uit 1928. Het gebouw werd ontworpen met twee wooneenheden, waarvan één wellicht bedoeld als eigen woning van de bouwheer.


Thema's

Ontwerper van

Ahornenlaan

Generaal Eisenhowerlei

Ruytenburgstraat

Strijdhoflaan

Van Havrelei

Venneborglaan


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: De Jongh [online], https://id.erfgoed.net/personen/9295 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.