Persoon

De Soete, Pierre

ID
9314
URI
https://id.erfgoed.net/personen/9314

Beschrijving

Pierre de Soete volgde schetsen en modelleren aan de Academie van Molenbeek en werkte als leerjongen in de Compagnie de Bronzes in Brussel waar hij in contact kwam met Jef Lambeaux (1852-1908) en Constantin Meunier (1831-1905). Hij volgde een korte opleiding aan de academie van Brussel en legde zich vanaf 1924 toe op beeldhouwkunst. Hij werkte mee aan het beeldhouwwerk van de vlak na de Eerste Wereldoorlog met Amerikaans sponsorgeld opgerichte Universiteitsbibliotheek aan het Ladeuzeplein en schreef in januari 1928 in Le Soir een 'vlammend' artikel over de Duitse vernielingen in Leuven onder de titel "Louvain et Locarno".


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Gedenkplaten militaire en burgerlijke doden

Heldenplein zonder nummer (Veurne)
Gedenkplaten voor de militaire en burgerlijke doden uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog uit Veurne met een gedenkplaat ter ere van Koning Albert.


Gedenkteken voor Saint-George's Day

St George's day-wandeling zonder nummer (Brugge)
Groot gedenkteken op een plint als het ware opgevat als drieluik en uitgevoerd in beton waartegen meerdere gedenktekens zijn bevestigd. Onthuld op 24 april 1984 in aanwezigheid van de ambassadeur van Groot-Brittannië.


Knechtjeshuis en Stedelijke Nijverheidsschool

Paardenmarkt 94 (Antwerpen)
Voormalig Knechtjeshuis in 1558 gesticht door Johanna Van Schoonbeke. Sinds 1891 Stedelijke Nijverheidsschool met schoolgebouwen aan de Rodestraat. Eerste bouwcompagnes door Gustave Royers in 1891, 1895 en 1898. Uitbreiding door Alexis Van Mechelen in 1907 en 1913.


Oorlogsmonument

Sint-Amandsplein zonder nummer (Grimbergen)
Oorlogsmonument, gelegen tegen de oostelijke tuinmuur van de pastorie. Het geheel bestaat uit een muur van arduinen blokken met hoger centraal gedeelte voorzien van drie reliëfs.