Persoon

Smitz, Geo

ID
9345
URI
https://id.erfgoed.net/personen/9345

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis

Burg. Lionel Pussemierstraat 116 (Eeklo)
Halfvrijstaande woning van 1933 naar ontwerp van architect G. Smitz (Eeklo), zie gevelsteen, gebouwd in opdracht van A. Gabriel.


Burgerhuis met schrijnwerkerij

Zuidmoerstraat 51 (Eeklo)
Woning en voormalige schrijnwerkerij, in kern volgens het kadasterarchief gebouwd in 1905 samen met zeven aanpalende woningen, aangekocht in 1920 door schrijnwerker Henri Smitz-De Smet en woning verhoogd en voorzien van een gecementeerd parement door architect G. Smitz (zie opschrift naast de deur).


Oorlogsmonument

Lembeke-Dorp zonder nummer (Kaprijke)
Het oorlogsmonument voor de Eerste Wereldoorlog werd opgericht in september 1922 naar ontwerp van Jean Canneel, de omheining naar ontwerp van architect G. Smitz is uitgevoerd door Ch. Wauters voor het ijzerwerk en door steenkapper Louis Van Damme.


Werkmanshuizen

Burg. Lionel Pussemierstraat 30-44, Tulpenstraat 1-5, Violettenstraat 2-6 (Eeklo)
Ensemble van acht arbeidershuizen gebouwd in opdracht van de Kristen Middenstandsbond in 1931 naar ontwerp van architect Geo Smitz (Eeklo) in een modernistische stijl. Huizen van twee traveeën en twee bouwlagen onder plat dak.


Thema's

Ontwerper van

Sportstraat


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Smitz [online] https://id.erfgoed.net/personen/9345 (Geraadpleegd op )