Persoon

Vandersmissen, Franz

ID
9360
URI
https://id.erfgoed.net/personen/9360

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis naar ontwerp van Franz Vandersmissen

Sportstraat 205 (Gent)
Het onderkelderde rijhuis van drie bouwlagen onder plat dak is een ontwerp van architect Franz Vandersmissen van 1937 en is gebouwd onder leiding van aannemer G. Geeraert, zoals ook vermeld in de arduinen plintstenen. Gevelbekleding van gele baksteen met contrasterende pui in blauwe hardsteen.


Villa ontworpen door F. Vandersmissen

Brusselsesteenweg 685 (Gent)
Villa in modernistische stijl, volgens de bouwaanvraag en de vermelding op de hekpijler gebouwd in 1936 door architect Franz Vandersmissen. De villa telt twee traveeën en twee bouwlagen onder een plat dak en is opgetrokken met een parement van geelkleurig baksteenmetselwerk in combinatie met een licht uitspringende betonnen erker in sterk contrasterend kleur geschilderd.


Woning Outters

Heiveldstraat 192 (Gent)
Woning in laatmodernistische stijl, volgens een goedgekeurde bouwaanvraag in 1960 ontworpen door de Gentse architect Franz Vandersmissen in opdracht van de heer Philippe Outters. Deze halfopen bebouwing telt drie bouwlagen onder een plat dak. Markante verticale elementen in de voor- en zijgevel zijn de gekoppelde vensteropeningen, gevat in een expressieve, naar boven toe verbredende, witte betonnen omlijsting, doorlopend over meerdere bouwlagen, waarbinnen de rechthoekige vensters per verdieping van elkaar gescheiden zijn door vlakken in blauwe mozaïekstenen. Het geheel leunt hierdoor aan bij de expostijl.


Thema's

Ontwerper van

Patijntjestraat


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Vandersmissen [online] https://id.erfgoed.net/personen/9360 (Geraadpleegd op )