Persoon

Fontaine, Georges

ID: 9388   URI: https://id.erfgoed.net/personen/9388

Beschrijving


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Kasteel van Ooidonk

Ooidonkdreef 7, 9 (Deinze)
In oorsprong vermoedelijk een grote landbouwuitbating met mottestructuur uit de Frankische periode (8ste tot 9de eeuw), Odonck of Hoedonc genaamd, van het Germaanse hoge donk of zandige bodemverhevenheid midden een moerassig gebied. Vermoedelijk sinds de 12de eeuw deel uitmakend van de heerlijkheid van Nevele.


Art-decoburgerhuis naar ontwerp van Georges Fontaine

Rijsenbergstraat 29 (Gent)
Onderkelderd art-decorijhuis van twee bouwlagen en twee travee├źn onder een zadeldak, volgens een bouwaanvraag van 1933 gebouwd naar ontwerp van architect Georges Fontaine uit Gent, in opdracht van Hubert Verhoustraete. Dit pand vormt in het straatbeeld een geheel met de aanpalende woning nummer 31, ontworpen door dezelfde architect.


Art-decostadswoning naar ontwerp van Georges Fontaine

Rijsenbergstraat 31 (Gent)
Onderkelderd art-decorijhuis van twee bouwlagen en twee travee├źn onder een zadeldak met bewaarde dakkapel. Volgens een bouwaanvraag van 1934 gebouwd naar ontwerp van architect Georges Fontaine uit Gent, in opdracht van Maurice Van Wezemael. Dit pand vormt in het straatbeeld een geheel met de aanpalende woning nummer 29, ontworpen door dezelfde architect.


Villa ontworpen door G. Fontaine

Duifhuisstraat 18 (Gent)
Eenvoudig halfvrijstaand villaatje van twee bouwlagen onder een geknikt schilddak, met voortuin afgesloten door ijzeren hekwerk aan bakstenen muurtjes. Volgens de bouwaanvraag van 1930 gebouwd voor Maurice Hoste naar ontwerp van architect Georges Fontaine, signatuur links op de portiek "G. Fontaine/ architecte".