Persoon

Fontaine, Georges

ID
9388
URI
https://id.erfgoed.net/personen/9388

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Art-deco-stadswoning naar ontwerp van Georges Fontaine

Rijsenbergstraat 31 (Gent)
Onderkelderd art-decorijhuis van twee bouwlagen en twee traveeën onder een zadeldak met bewaarde dakkapel. Volgens een bouwaanvraag van 1934 gebouwd naar ontwerp van architect Georges Fontaine uit Gent, in opdracht van Maurice Van Wezemael. Dit pand vormt in het straatbeeld een geheel met de aanpalende woning nummer 29, ontworpen door dezelfde architect.


Art-decoburgerhuis naar ontwerp van Georges Fontaine

Rijsenbergstraat 29 (Gent)
Onderkelderd art-decorijhuis van twee bouwlagen en twee traveeën onder een zadeldak, volgens een bouwaanvraag van 1933 gebouwd naar ontwerp van architect Georges Fontaine uit Gent, in opdracht van Hubert Verhoustraete. Dit pand vormt in het straatbeeld een geheel met de aanpalende woning nummer 31, ontworpen door dezelfde architect.


Kasteel van Ooidonk

Ooidonkdreef 7-11 (Deinze)
Vanaf 1594 wederopbouw en gedeeltelijke nieuwbouw van het kasteel in renaissancestijl waarbij het ongeveer zijn huidige vorm kreeg: een harmonische vermenging van middeleeuwse feodale strengheid en beredeneerde vormschoonheid van de renaissance. Conciërgewoning gebouwd circa 1870 door architect Cl. Parent bij de nieuwe hoofdingang van het domein in de noordhoek.


Villa ontworpen door G. Fontaine

Duifhuisstraat 18 (Gent)
Eenvoudig halfvrijstaand villaatje van twee bouwlagen onder een geknikt schilddak, met voortuin afgesloten door ijzeren hekwerk aan bakstenen muurtjes. Volgens de bouwaanvraag van 1930 gebouwd voor Maurice Hoste naar ontwerp van architect Georges Fontaine, signatuur links op de portiek.


Thema's

Ontwerper van

Bernard Spaelaan

Rooigemlaan

Sint-Pietersaalststraat


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Fontaine [online] https://id.erfgoed.net/personen/9388 (Geraadpleegd op )