Persoon

Gruyaert, Antoine

ID
9389
URI
https://id.erfgoed.net/personen/9389

Beschrijving

Antoine Gruyaert behaalde zijn architectuurdiploma in 1927. In de jaren dertig ontwierp deze Antwerpse architect woningen voor een sociaal woningbouwproject in Sint-Kruis (Brugge) van de sociale huisvestingsmaatschappij "Elk zijn t’huis".

Bron:

  • Orde van architecten. Inschrijvingen, einde 1967, op de tabellen van de raden van de orde, 21.


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis

J. en M. Sabbestraat 67 (Menen)
Burgerwoning van 1935, naar ontwerp van A. Gruyaert (Merksem). Eenvoudige bakstenen lijstgevel op plint van bossage. Sterk vooruitspringende poorttravee oplopend in trapgeveltje. Deurtravee gemarkeerd door balkon met afgeronde hoek.


Burgerhuis naar ontwerp van Antoine Gruyaert

Rijsenbergstraat 39 (Gent)
Onderkelderde woning in romantisch kubisme onder een plat dak, van drie bouwlagen hoog en twee traveeën breed, met een verhoogde begane grond boven een garage. Volgens de aanvraag van 1938 gebouwd naar ontwerp van de Antwerpse architect Antoine Gruyaert in opdracht van Julien Verhaeghe.


Sociale woningbouw van 1934

Bachten Beukenbos 1-15, Moerkerkse Steenweg 446-452 (Brugge)
Twaalf woningen in halfopen bebouwing, van 1932 tot 1934 gerealiseerd door de Brugse aannemer L. Bonte & Zonen in opdracht van de sociale huisvestingsmaatschappij Elk zijn Huis naar ontwerp van architect (Antoine) Gruyaert. Midden jaren zeventig werden de huizen gerenoveerd als bejaardenwoningen.


Thema's

Ontwerper van

Van Eycklei


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Gruyaert [online] https://id.erfgoed.net/personen/9389 (Geraadpleegd op )