Persoon

Crommen, Urbain

ID: 940   URI: https://id.erfgoed.net/personen/940


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Architectenwoning Urbain Crommen

Prinses Clementinalaan 20 (Gent)
Burgerhuis van twee ongelijke traveeën en drie bouwlagen boven souterrain onder een laag zadeldak (pannen) in art nouveau, gerealiseerd naar een bouwaanvraag uit 1909 als eigen woning en ontwerp van architect Urbain Crommen. Pand voorzien van behouden voortuinaanleg en sierlijk smeedijzeren hek.


Burgerhuis

Knokkestraat 7-11, 11A-B (Gent)
Art-nouveau-getint enkelhuis met drie bouwlagen volgens bouwaanvraag naar ontwerp van architect Urbain Crommen van 1910.


Burgerhuis

Aannemersstraat 126 (Gent)
Dit burgerhuis in eclectische stijl met art-nouveaugetinte decoratie werd in 1908 ontworpen door architect Urbain Crommen, in opdracht van Jules Lippens-De Wachter. De rijwoning met een bepleisterde en geschilderde lijstgevel is twee traveeën breed en telt drie bouwlagen boven een souterrain, onder een mank pannen zadeldak.


Burgerhuis naar ontwerp van Urbain Crommen

Tentoonstellingslaan 34 (Gent)
Onderkelderd burgerhuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder een pseudo-mansardedak met dakkapel onder gebogen fronton met vuurpot en een oeil-de-boeuf, volgens bouwaanvraag van 1913 met garage in de Leeuwstraat, opgericht in opdracht van Fr. Faché naar ontwerp van architect Urbain Crommen.


Burgerhuis naar ontwerp van Urbain Crommen

Koningin Fabiolalaan 8 (Gent)
Neoclassicistisch onderkelderd burgerhuis van drie traveeën en drie bouwlagen boven souterrain onder een zadeldak (pannen, evenwijdig met de straat), met rechts aanpalende doorrit naar de (paarden)stallen, volgens een bouwplan van 1913 gebouwd in opdracht van Jules Coppens naar ontwerp van architect Urbain Crommen.


Burgerhuis ontworpen door Urbain Crommen

Prinses Clementinalaan 44-48 (Gent)
Burgerhuis van drie traveeën (een op de bovenverdieping) en drie bouwlagen onder zadeldak (pannen), volgens bouwaanvraag naar ontwerp van architect U. Crommen van 1911.


Burgerhuis ontworpen door Urbain Crommen

Visitatiestraat 158 (Gent)
Rijhuis in art-nouveaustijl, met twee traveeën en drie bouwlagen onder pannen zadeldak, gedateerd 1908 op de fries en volgens opschrift (vensterimpost) naar ontwerp van architect Urbain Crommen.


Burgerhuis ontworpen door Urbain Crommen

Muinklaan 18 (Gent)
Burgerhuis, volgens bouwaanvraag van 1910 naar ontwerp van architect Urbain Crommen. Gelegen achterin voortuintje met bewaard ijzeren hekwerk.


Burgerhuis ontworpen door Urbain Crommen

Sint-Baafsplein 21 (Gent)
Breedhuis van één travee en drie bouwlagen, onder een mansardedak. Het eethuis met woongelegenheid op de bovenste verdieping, naar ontwerp van architect Urbain Crommen, dateert uit het eerste kwart van de 20ste eeuw.


Burgerhuis ontworpen door Urbain Crommen

Lieven de Winnestraat 22 (Gent)
Burgerhuis in art nouveau van drie traveeën en drie bouwlagen, volgens een bouwaanvraag van 1907 naar ontwerp van architect Urbain Crommen, in opdracht van schilder Frans De Budt.


Herenhuis ontworpen door Urbain Crommen

Tentoonstellingslaan 95 (Gent)
Intact bewaard herenhuis, volgens bouwaanvraag van 1912 naar ontwerp van architect Urbain Crommen.