Persoon

Casier, Hector

ID
9460
URI
https://id.erfgoed.net/personen/9460

Beschrijving

Tuinarchitect en –aannemer uit Ieper. Casier beëindigde in 1903 zijn studie aan de Gentse tuinbouwschool. Hij was een tijdlang voorzitter van de Ieperse Koninklijke Hofbouwmaatschappij en kreeg onder meer de opdracht om een ontwerp voor de wandeling op de Ieperse vesten uit te tekenen.

  • MICHIELS, M. 2012: Inventarisatie tuinen & parken, onuitgegeven werknota’s, Brussel: agentschap Onroerend Erfgoed.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Vestingen Ieper

Rijselstraat (Ieper)
Van de Vaubanvestingen, uitgebouwd op 14de-eeuwse kern, resten twee derden van de gebastioneerde binnenversterking met gracht en drie halve manen, fragmenten en/of tracé van het buitenwerk, en sporen van een oorspronkelijk overstromingsgebied. Naoorlogse inbreng van nieuwe constructies in plaats van verdwenen stadspoorten, waaronder het bekende Britse oorlogsgedenkteken door R. Blomfield als poortgebouw ontworpen ter vervanging van de vroegere Menensepoort. De beboomde natuurwandeling naar ontwerp van L. Fuchs sluit aan bij een in de 19de eeuw ontstane "promenade"-traditie.


Villatuin uit het interbellum

Meenseweg 142 (Ieper)
Tuin uit het interbellum naar een ontwerp van Hector Casier rondom een villa uit dezelfde periode. Aanleg op het domein van het tijdens WO I vernielde landhuis van de familie Goupy de Beauvolers, ook gekend onder de naam Pink Chateau.Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Casier [online], https://id.erfgoed.net/personen/9460 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.