Persoon

Durieux, Louis

ID
9518
URI
https://id.erfgoed.net/personen/9518

Beschrijving

Louis Durieux is een Antwerps architect, actief in de jaren 1860-1870 met de bouw van herenhuizen en burgerhuizen. Gevestigd op de Belgiëlei.

  • Gegevens van Marcel Windey, oktober 2016.


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis in neoclassicistische stijl

Grétrystraat 10 (Antwerpen)
Burgerhuis in neoclassicistische stijl gebouwd in opdracht de heer P. Van Hoof, naar een ontwerp door de architect François Van Rompaey uit 1909. Het bouwproject betrof de grondige verbouwing van een bestaande neoclassicistische woning, gebouwd door de heer Van Essche naar een ontwerp door de architect Louis Durieux uit 1867.


Burgerhuis in neoclassicistische stijl

Van Schoonbekestraat 35 (Antwerpen)
Voornaam burgerhuis in neoclassicistische stijl, gebouwd naar een ontwerp door de architect Louis Durieux uit 1867. Opdrachtgever was Albert Böltinck, van beroep 'négociant-commissionaire'. Het hotel is representatief voor het oeuvre van Durieux, van wie in Antwerpen bouwprojecten gekend zijn uit begin jaren 1860 tot midden jaren 1880.


Geheel van vier gekoppelde burgerhuizen

De Moystraat 24-30 (Antwerpen)
Geheel van vier gekoppelde, neoclassicistische burgerhuizen, voor eigen rekening gebouwd door de architect Louis Durieux, naar een ontwerp uit 1872. De woningen zijn representatief voor het oeuvre van Durieux, van wie in Antwerpen bouwprojecten gekend zijn uit begin jaren 1860 tot midden jaren 1880.


Neoclassicistisch burgerhuis

Italiëlei 62 (Antwerpen)
Deze grote neoclassicistische burgerwoning werd in 1867 ontworpen door architect Louis Durieux voor weduwe Maria Theresia Van Langenhoven-Josson.


Neoclassicistisch herenhuis

Italiëlei 74 (Antwerpen)
Deze neoclassicistische herenwoning werd gebouwd naar een ontwerp van architect Louis Durieux, in opdracht van de scheepsbouwer Henri Wappers.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Durieux [online] https://id.erfgoed.net/personen/9518 (Geraadpleegd op )