Persoon

Pelgrims, Fernand

ID
9607
URI
https://id.erfgoed.net/personen/9607

Beschrijving

Over de in Mortsel gevestigde architect Fernand Pelgrims die actief was tijdens het interbellum, is vooralsnog weinig bekend. Hij is de oudste zoon van de Antwerpse architect Ernest Pelgrims (1863-1927). Verder weten we dat Fernand zich niet exclusief op woningbouw toelegde. Zo stond hij onder andere in voor de uitbreiding van de Mortselse ‘Malteries et Meuneries Anversoises’ met zes moutsilo’s in 1929-1933, en ontwierp hij in 1932 de kantoor- en bedrijfsgebouwen voor de nieuw op te richten brouwerij en mouterij ‘Sint-Bavo’ te Lint. Ook coördineerde Fernand Pelgrims in 1928-1931 de verbouwing van een pakhuis van de Société Coloniale Anversoise in Deurne. Tot aan zijn dood in 1927 werkte ook Ernest Pelgrims voor deze Société. Ernest ontwierp voor de SCA onder meer een ondertussen gesloopt monumentaal kantoorgebouw in de Meistraat en een bewaard pakhuis aan de Tabaksvest.


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis in art-decostijl

Wilgenlaan 48 (Antwerpen)
Burgerhuis in art-decostijl gebouwd in opdracht van het echtpaar Lievens, naar een ontwerp uit 1932 door Fernand Pelgrims.


Burgerhuis Van Dieren

Camille Huysmanslaan 97 (Antwerpen)
Burgerhuis in art-decostijl, in 1933 gebouwd in opdracht van Johan Van Dieren naar een ontwerp van architect Fernand Pelgrims. De woning is opgetrokken op een perceel voor gesloten bebouwing dat begin 1933 van de stad Antwerpen werd aangekocht en is een van de vroege private realisaties in de Tentoonstellingswijk.


Eengezinswoning in art-decostijl

Van Cortbeemdelei 202 (Antwerpen)
Rijwoning in modernistische stijl, gebouwd in opdracht van het echtpaar Lammertijn-Spanhove naar ontwerp van architect Fernand Pelgrims uit 1941.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Pelgrims [online] https://id.erfgoed.net/personen/9607 (Geraadpleegd op )