Persoon

Jespers, Henri

ID
9621
URI
https://id.erfgoed.net/personen/9621

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Appartementsgebouw met winkelgelijkvloers

Vestingstraat 26 (Antwerpen)
De meergezinswoning met vier winkelruimtes op de begane grond werd rond 1924 gebouwd in opdracht van Mihran Ipekdjian, die een ouder pand op liet afbreken en een nieuwbouw laat realiseren door architect H. Jespers, wonende in de Lange Van Bloerstraat 21.


Architectenwoning Vincent Cols

Della Faillelaan 24 (Antwerpen)
Villa in art-decostijl, opgetrokken naar een ontwerp door de architecten Vincent Cols en Jules De Roeck uit 1922. Bouwheer was Vincent Cols zelf, voor wie het landhuis als privéwoning bedoeld was. In 1931 liet hij een kleine verbouwing uitvoeren, waarbij het oorspronkelijke overdekte terras aan de tuinzijde werd gedicht en geïncorporeerd in de woonkamer.


Het Spreeuwken

Oude Koornmarkt 15 (Antwerpen)
Traditioneel diephuis met trapgevel van twee traveeën en drie bouwlagen onder een zadeldak, uit het vierde kwart van de 16de eeuw tot de eerste helft van de 17de eeuw.


Traditioneel diephuis

Suikerrui 20 (Antwerpen)
Traditioneel diephuis van twee traveeën en oorspronkelijk drie bouwlagen dat minstens opklimt tot de 17de eeuw, in neoclassicistische stijl aangepast met een bijkomende vierde bouwlaag in de eerste helft van de 19de eeuw.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Jespers [online] https://id.erfgoed.net/personen/9621 (Geraadpleegd op )