Persoon

Dereine, Henri

ID
9651
URI
https://id.erfgoed.net/personen/9651

Beschrijving

De vormgeving van het park van het Boetfortkasteel in Steenokkerzeel dateert uit het 1ste kwart van de 20ste eeuw en is ontsproten aan het romantische brein van advocaat en kunstschilder Henri Dereine. Dereine, bijgestaan door de Brusselse architect Abbeloos, is ook verantwoordelijk voor de historiserende restauratie van het kasteel, die in 1908 werd aangevat.


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Kasteeldomein Boetfort

Sellaerstraat 42 (Steenokkerzeel)
Kasteel met bijgebouwen, in oorsprong waterkasteel uit 1610 waarvan de slotgracht gedempt werd, met landschappelijk park van 1 hectare 37 are met serpentinevijver aangelegd in 1908 op ogenblik dat het kasteel een historiserende restauratie onderging.

Opdrachtgever van

Kasteeldomein Boetfort

Sellaerstraat 42 (Steenokkerzeel)
Kasteel met bijgebouwen, in oorsprong waterkasteel uit 1610 waarvan de slotgracht gedempt werd, met landschappelijk park van 1 hectare 37 are met serpentinevijver aangelegd in 1908 op ogenblik dat het kasteel een historiserende restauratie onderging.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Dereine [online] https://id.erfgoed.net/personen/9651 (Geraadpleegd op )