Persoon

Liebert, Armand

ID
9682
URI
https://id.erfgoed.net/personen/9682

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis ontworpen door A. Liebert

Muinklaan 21 (Gent)
Modernistisch burgerhuis met voortuin, afgebakend door ijzeren hekwerk met geometrische motieven op een hardstenen sokkel, volgens de bouwaanvraag van 1929 opgericht in opdracht van professor Victor Willem naar ontwerp van architect Armand Liebert. Gedeeltelijk onderkelderd enkelhuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder een plat dak.


Burgerhuis ontworpen door Armand Liebert

Koning Albertlaan 99 (Gent)
Onderkelderd rijhuis van drie bouwlagen onder een plat dak, volgens de bouwaanvraag van 1933 gebouwd in opdracht van Louis Masqulier naar ontwerp van architect Armand Liebert, zie ook de vermelding in de plint.


Hoekhuis

Victor Braeckmanlaan 122 (Gent)
Deze half vrijstaande burgerwoning in modernistische stijl werd in 1935 ontworpen door de Gentse architect Armand Liebert. De woning telt twee bouwlagen onder een hoog rood pannen mansardedak. Langs de Victor Braeckmanlaan zijn er twee ongelijke traveeën, uitgewerkt als voorgevel, en langs de Johannes Hartmanlaan vier traveeën, waarbij een afgeschuinde hoektravee beide gevelpartijen verbindt.


Kunstenaarswoning naar ontwerp van Armand Liebert

Koningin Fabiolalaan 66, 66A (Gent)
Onderkelderd rijhuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder een plat dak, volgens de bouwaanvraag van 1932 woonhuis met werkhuis voor kunstbeeldhouwer Gustaaf Van den Meersche naar ontwerp van architect Armand Liebert, zie gevelsteen in de plint.


Magazijn van de firma Paradis

Koning Boudewijnstraat 21, 21A (Gent)
Magazijn in modernistische stijl, gebouwd volgens bouwaanvraag van 1937, in opdracht van de firma J.C. Callot Edg. Verheugen & Cie, en naar ontwerp van de architect Armand Liebert. Het magazijn van de voormalige schoenenfabrikant Paradis is gebouwd in 1928 als een uitbreiding van de heden gesloopte burelen en het magazijn op de Koningin Fabiolalaan nummer 7.


Thema's

Ontwerper van

Distelstraat

Onafhankelijkheidslaan

Patijntjestraat

Paul Fredericqstraat


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Liebert [online], https://id.erfgoed.net/personen/9682 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.