Persoon

Liebert, Armand

ID
9682
URI
https://id.erfgoed.net/personen/9682

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Hoekhuis

Victor Braeckmanlaan 122 (Gent)
Deze half vrijstaande burgerwoning in modernistische stijl werd in 1935 ontworpen door de Gentse architect Armand Liebert. De aanvraag werd ingediend door Hermine Van den Bossche.


Kunstenaarswoning naar ontwerp van Armand Liebert

Koningin Fabiolalaan 66 (Gent)
Onderkelderd rijhuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder een plat dak, volgens de bouwaanvraag van 1932 woonhuis met werkhuis voor kunstbeeldhouwer Gustaaf Van den Meersche naar ontwerp van architect Armand Liebert, zie gevelsteen in de plint "Armand Liebert/ arch.".


Magazijn van de firma Paradis

Koning Boudewijnstraat 21 (Gent)
Magazijn, gebouwd volgens bouwaanvraag van 1937, in opdracht van de firma 'J.C. Callot Edg. Verheugen & Cie', en naar ontwerp van de architect Armand Liebert (Gent).


Rijhuis ontworpen door A. Liebert

Muinklaan 21 (Gent)
Modernistisch burgerhuis met voortuin, afgebakend door ijzeren hekwerk met geometrische motieven op een hardstenen sokkel, volgens de bouwaanvraag van 1929 opgericht in opdracht van professor Victor Willem naar ontwerp van architect Armand Liebert. Gedeeltelijk onderkelderd enkelhuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder een plat dak.


Rijhuis ontworpen door Armand Liebert

Koning Albertlaan 99 (Gent)
Onderkelderd rijhuis van drie bouwlagen onder een plat dak, volgens de bouwaanvraag van 1933 gebouwd in opdracht van Louis Masqulier naar ontwerp van architect Armand Liebert, zie ook de vermelding in de plint "Armand Liebert/ arch.".


Thema's

Ontwerper van

Distelstraat

Onafhankelijkheidslaan

Patijntjestraat

Paul Fredericqstraat