Persoon

D'Havé, Albert

ID
9704
URI
https://id.erfgoed.net/personen/9704

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Appartementsgebouw naar ontwerp van Albert D'Havé

Tentoonstellingslaan 6-22 (Gent)
Onderkelderd appartementsgebouw van zeven traveeën en drie bouwlagen, deels onder zadeldak en deels onder plat dak, volgens bouwaanvragen van 1931 en 1935, gebouwd naar ontwerp en in opdracht van Albert D’Havé.


Samenstel van burgerhuizen

Paul Fredericqstraat 68-70 (Gent)
Dit ensemble van twee gespiegelde burgerhuizen in modernistische stijl werd in 1935 gebouwd in opdracht van aannemer Albert D’Havé, die ook zelf de bouwaanvraag indiende voor beide woningen. D’Have is vooral bekend als betonspecialist. Het ensemble bestaat uit twee identieke gespiegelde rijwoningen van drie bouwlagen onder een plat dak, met gele bakstenen lijstgevels.

Uitvoerder van

Burgerhuizen In den Nieuwen Sapeur en In de Snoek

Hugo Van der Goesstraat 8, Sint-Salvatorstraat 129 (Gent)
Hoek- en rijhuis, zogenaamd In den Nieuwen Sapeur en In de Snoek, restant van een hoekcomplex met symmetrische afgesnuite hoeken. Op de zijgevel gedateerd "anno 1907" en volledig opgetrokken uit gewapend beton door Albert D'Havé. Hoekpand met geaccentueerde hoektravee met winkel op de begane grond en over vier traveeën doorlopende erker op de bel-etage ondersteund door kwartcirkelvormige consoles. Zijpand van twee traveeën.


Nijverheidsgebouw

Ham 18, 22-24 (Gent)
Nijverheidsgebouw, zogenaamd "ste. Ame. J.J. Dierman". Bouwopschriften vermelden: "Architecture industrielle - J. Tytgat ingenieur A.I.G. - Gand anno 1928" en "entreprises générales Albt. D'Havé-Gand". Belangrijke bijdrage tot de Gentse industriële bouwkunst in nieuwe zakelijkheid.


Woning Van Waes

Kortedagsteeg 41-47 (Gent)
Het hoekhuis met zijgevel langs de Ketelvest werd gebouwd in 1934 naar ontwerp van Gaston Eysselinck. Prosper Buyck stond in voor de afwerking van het ontwerp. De uitvoering van de plannen werd toevertrouwd aan Albert D'Havé. De realisatie is met zijn gele baksteen en metalen ramen een typisch ontwerp van de nieuwe zakelijkheid en strakke volumetrie.

Opdrachtgever van

Burgerhuis naar ontwerp van Jules Van den Hende

Tentoonstellingslaan 26 (Gent)
Onderkelderd burgerhuis in art-decostijl van twee traveeën en vier bouwlagen onder een zadeldak, volgens bouwaanvraag van 1924 opgericht naar ontwerp van architect Jules Van den Hende in opdracht van Albert D’Havé als woning voor een deel van zijn personeel.


Burgerhuis naar ontwerp van Jules Van den Hende

Tentoonstellingslaan 28 (Gent)
Onderkelderd burgerhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak, volgens bouwaanvraag van 1922 in opdracht van Albert D’Havé, naar ontwerp van Jules Van den Hende. Op hetzelfde perceel voorzien van siertuin en werkhuizen en burelen in de Leeuwstraat.


Samenstel van burgerhuizen

Paul Fredericqstraat 68-70 (Gent)
Dit ensemble van twee gespiegelde burgerhuizen in modernistische stijl werd in 1935 gebouwd in opdracht van aannemer Albert D’Havé, die ook zelf de bouwaanvraag indiende voor beide woningen. D’Have is vooral bekend als betonspecialist. Het ensemble bestaat uit twee identieke gespiegelde rijwoningen van drie bouwlagen onder een plat dak, met gele bakstenen lijstgevels.Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: D'Havé [online], https://id.erfgoed.net/personen/9704 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.