Persoon

Bauwens, Jean

ID
9754
URI
https://id.erfgoed.net/personen/9754

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis

Victor Braeckmanlaan 115 (Gent)
Deze burgerwoning werd in 1924 in beaux-artsstijl ontworpen door de Gentse architect Jean Bauwens. De burgerwoning telt twee ongelijke traveeën en drie bouwlagen onder een pannen zadeldak. De lijstgevel is opgebouwd uit een rood baksteenparement, op de gelijkvloerse verdieping overschilderd.


Burgerhuis naar ontwerp van Jean Bauwens

Patijntjestraat 35-39, 39A (Gent)
Burgerhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder een zadeldak, met ruime voortuin, oorspronkelijk ontworpen door architect Jean Bauwens als woonhuis met aanpalend werkhuis voor chocoladebewerker August Larmuseau, volgens bouwaanvragen van 1923.


Burgerhuis naar ontwerp van Maurice Albers

Patijntjestraat 33 (Gent)
Burgerhuis met ruime voortuin, in 1923 ontworpen door architect Jean Bauwens als een werkhuis voor chocoladebewerker August Larmuseau. Volgens een bouwaanvraag van 1926 werd in opdracht van dezelfde bouwheer de werkplaats omgevormd tot een burgerhuis van twee ongelijke traveeën en drie bouwlagen naar ontwerp van architect Maurice Albers.


Thema's

Ontwerper van

Distelstraat


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Bauwens [online] https://id.erfgoed.net/personen/9754 (Geraadpleegd op )