Persoon

Dankelman, Albert

ID
982
URI
https://id.erfgoed.net/personen/982

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Klooster der zusters Clarissen

Hoogstraat 4 (Nieuwpoort)
1876: vestiging van de Arme Klaren te Nieuwpoort in het voormalig en deels vernielde klooster der paters Recolletten. Carolina, Burggravin de Patin de Langhmarck, bekostigde de bouw van een nieuw klooster. 1877: toevoeging van een meisjesschool, in 1955 overgedragen aan de zusters van Ingelmunster. Na verwoesting tijdens de Eerste Wereldoorlog, wederopbouw van het klooster naar ontwerp van architect A. Dankelman (Brussel) vanaf 1920. Inwijding van de kapel in 1921.


Klooster van de paters van de Heilige Geest

Noormannenstraat 68 (Leuven)
Het complex wordt gevormd door een herhaaldelijk uitgebreide neogotische kloostervleugel, aanpalend een sobere modernistische kapel, een dwarsvleugel en recente paviljoenen met een dagverblijfcentrum, rusthuisflats en andere functies in de ruime tuin.


Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt Ontvangen en omringend kerkhof

Nieuwbaan 75 (Merchtem)
Neogotische parochiekerk gebouwd naar ontwerp van Gustave Hansotte, kadastraal geregistreerd in 1880 en vergroot met één travee in 1903, achterin op het ontruimde kerkhof is een Mariagrot uit eind 19de eeuw, evenals een recent oorlogsmonument.


Parochiekerk Sint-Rumoldus

E. Eylenboschstraat zonder nummer (Dilbeek)
19de-eeuwse omgekeerd georiënteerde neogotische parochiekerk met een pseudo-basilicale aanleg centraal in de dorpskom gelegen met omringende parking.


Thema's

Ontwerper van

Nieuwpoort-Stad


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Dankelman [online] https://id.erfgoed.net/personen/982 (Geraadpleegd op )