Persoon

Goldhagen, Carl Ludwig

ID
9837
URI
https://id.erfgoed.net/personen/9837

Beschrijving

Carl Ludwig Goldhagen emigreerde in 1881 met zijn gezin vanuit Unna (Westfalen) naar Antwerpen. Bij zijn inschrijving gaf hij aannemer op als beroep. Hij was in 1875 te Hörde (Dortmund) gehuwd met Hermina Berghental (°Hörde, 1855), met wie hij zes kinderen kreeg, de jongste twee geboren in Antwerpen. Hij overleed vóór 1920. Zijn echtgenote was de zus van de architect Clément Bergenthal.

  • Stadsarchief Antwerpen, vreemdelingendossier 481#46421.


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Eclectisch burgerhuis

Van Eycklei 26 (Antwerpen)
Voornaam burgerhuis in eclectische stijl, gebouwd in opdracht van de reder Louis Gutjahr, naar een ontwerp door de architect Carl Ludwig Goldhagen uit 1895. Samen met het aanpalende nummer 25 gesloopt voor een appartementsgebouw in 1991.


Kantoor en pakhuis van de Société Badoise

Verbindingsdok-Westkaai 12 (Antwerpen)
Kantoor en pakhuis van de rederij Société Anonyme Badoise pour la navigation sur le Rhin et les transports maritimes. Gebouw in eclectische stijl met neorenaissance-inslag, naar een ontwerp door de architect Carl Ludwig Goldhagen uit 1887.


Kantoor van de Société Badoise

Verbindingsdok-Westkaai 12 (Antwerpen)
Kantoor van de rederij Société Anonyme Badoise pour la navigation sur le Rhin et les transports maritimes. Gebouw in eclectische stijl met neorenaissance-inslag, naar een ontwerp door de architect Carl Ludwig Goldhagen uit 1896. Opgetrokken als uitbreiding van het aanpalende kantoor en pakhuis van de rederij uit 1887.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Goldhagen [online] https://id.erfgoed.net/personen/9837 (Geraadpleegd op )