Persoon

D'Havé, Arthur

ID
9839
URI
https://id.erfgoed.net/personen/9839

Beschrijving

Arthur D'Havé realiseerde een paviljoen op de wereldtentoonstelling van 1930 in Antwerpen, mogelijk het paviljoen van de Stad Brussel (dienst voor toerisme). Hij zou ook projecten ontwikkeld hebben voor "Huile Imperial". Hij realiseerde ook enkele bouwwerken in de regio Brussel, zoals in 1929 Opaallaan nr. 50 in Schaarbeek, alsmede Emile Bossaertlaan 10 en 12 in Koekelberg.

Het laatste project waarmee Arthur D'Havé bezig was tot aan zijn overlijden was de restauratie van de kerk van Sint-Anna in Pede.

Bron:

  • Informatie vertrekt door de heer Guido Mispelaere, kleinzoon van de architect, op 23/01/2014

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Le Foyer Bourgeois

Everdijstraat 1-5, Kammenstraat 57-67 (Antwerpen)
Imposant woon- en handelscomplex in art-decostijl op de hoek van Kammenstraat en Everdijstraat, opgetrokken door de Samenwerkende Maatschappij “Le Foyer Bourgeois”, naar een ontwerp door de architect Daniël Rosseels en het Bureau Technique du Bâtiment Teknon uit 1921-1922, uitgevoerd vermoedelijk onder leiding van de architect Jean-Laurent Hasse in 1923-1925.Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: D'Havé [online], https://id.erfgoed.net/personen/9839 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.