Persoon

Flameng, Frans

ID
9872
URI
https://id.erfgoed.net/personen/9872

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis ontworpen door Frans Flameng

Duifhuisstraat 69 (Gent)
Rijhuis, volgens de bouwaanvraag van 1935 gebouwd in opdracht van Julien De Ganck naar ontwerp van Fr. Flameng. Het onderkelderde enkelhuis in decoratieve baksteenarchitectuur aansluitend bij het modernisme, telt twee traveeën en twee bouwlagen onder een plat dak.


Ensemble van vier wooneenheden ontworpen door F. Flameng

Duifhuisstraat 40-42, Sportstraat 263-265 (Gent)
Ensemble van vier woonhuizen, twee huizen in de Duifhuisstraat en twee in de Sportstraat, volgens de bouwaanvraag van 1935 gebouwd door Frans Flameng voor Achiel De Waele. Onderkelderde enkelhuizen van twee bouwlagen onder plat dak en twee traveeën, opgetrokken volgens spiegelbeeldschema.


Hoekhuis met winkel naar ontwerp van Frans Flameng

Frans de Potterstraat 31-35 (Gent)
Het hoekpand met voormalig winkelhuis, gelegen op de hoek met de Aaigemstraat, werd volgens de bouwaanvraag van 1936 gebouwd in opdracht van Eligius Van Overbeke naar ontwerp van F. Flameng. Het deels onderkelderde gebouw, nu appartementsgebouw, in decoratieve baksteenarchitectuur aansluitend bij het modernisme, telt drie bouwlagen en respectievelijk twee traveeën, een afgekante hoektravee en vier traveeën onder een plat dak.


Interbellumwoningen

Ferdinand Lousbergskaai 130-131, 132 (Gent)
Twee rijhuizen van elk twee traveeën met drie en twee bouwlagen, bakstenen gevel qua volume, indeling en afwerking typerend voor de jaren 1930, nummer 131-132 met bouwopschrift "F. Flameng arch. Ledeberg 1936".


Villa ontworpen door F. Flameng

Duifhuisstraat 38 (Gent)
Ruime halfvrijstaande villa met twee bouwlagen en mansardedaken, volgens de bouwaanvraag van 1934 gebouwd in opdracht van Prosper Buys naar ontwerp van Frans Flameng, zie gevelsteen boven de garage. Voortuin met links een hellende toerit naar garage in de kelderverdieping.


Thema's

Ontwerper van

Frans de Potterstraat


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Flameng [online] https://id.erfgoed.net/personen/9872 (Geraadpleegd op )