Persoon

Sestig, Charles

ID
9895
URI
https://id.erfgoed.net/personen/9895

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Art-decowinkelhuis

Kerkstraat 54 (Eeklo)
Art-decowinkelhuis, volgens bouwvergunning gebouwd in 1935 naar plannen van architect Ch. Sestig.


Hoekhuis met winkel

Zuidmoerstraat 83 (Eeklo)
Hoekpand met de Euerardstraat, volgens bouwvergunning gebouwd naar ontwerp van architect Ch. Sestig in 1935 en uitgevoerd door aannemer E. Heene.


Stadswoning ontworpen door Ch. Sestig

Lijnendraaierstraat 6 (Eeklo)
Interbellumwoning, op een plintsteen gesigneerd: “Ch. Sestig/ bouwkundige/ Eekloo”, volgens bouwvergunning van 1933. Deels vrijstaand rijhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder plat dak, opgetrokken uit oranjerode baksteen op een plint van hardsteenplaten.


Twee stadswoningen

Kerkstraat 1-3 (Eeklo)
Hoekhuizen met het Kerkplein, volgens de bouwvergunning gebouwd in 1934 naar plannen van architect Ch. Sestig en gebouwd op de plaats van de vroegere woning van de textielfabrikant Baudts.


Villa

Gulden Sporenstraat 9 (Eeklo)
Villa, volgens bouwplan eigendom van Adolf Van de Woestijne, gebouwd in 1937 naar ontwerp van architect Ch. Sestig. Bakstenen villa, getypeerd door puntgevels en hoge snijdende zadeldaken met pannen.


Villa

Oostveldstraat 222 (Eeklo)
Villa in cottagestijl volgens bouwaanvraag van de heer R. De Brabander gebouwd in 1929 naar ontwerp van architect Ch. Sestig. Combinatie van bakstenen metselwerk met gepleisterde gevelvlakken en imitatievakwerk en pannendaken.