Persoon

Van huffel, Lucien

ID
9917
URI
https://id.erfgoed.net/personen/9917

Beschrijving

Zoon van architect Albert Van huffel. Oblaat van de Sint-Benedictusorde.


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Burgerhuis ontworpen door Lucien Van huffel

Duifhuisstraat 49 (Gent)
Burgerhuis naar ontwerp van architect Lucien Van huffel van 1936 in opdracht van de juffrouwen Irene De Bruyne en Germaine Baert. Onderkelderd enkelhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder plat dak met gevelontwerp in modernistische stijl.


Dokterswoning

Bergestraat 11 (Tervuren)
In de lintbebouwing opgenomen, ruime dokterswoning met onregelmatige travee-indeling en twee bouwlagen en een souterrain dat de straathelling volgt, naar een ontwerp van L. Van huffel van 1934.


Heilig Hartbeeld

Kerkstraat zonder nummer (Tervuren)
Heilig Hartbeeld van 1932, van beeldhouwer F. Gysen, voetstuk naar ontwerp van Lucien Van huffel, ingeplant op een betegeld perk met buxushaag en afgescheiden door een ijzeren hek.


Mariaschool

Nieuwstraat 17 (Tervuren)
Het in nieuwe zakelijkheid opgetrokken hoofdgebouw werd in 1927 gebouwd naar ontwerp van Lucien Van huffel, schrijnwerk vervangen maar de rechthoekige vleugeldeur en gevelniskapel bleven behouden.


Villa naar ontwerp van L. Van huffel

Hertogenweg 6 (Tervuren)
Strak bakstenen volume van twee bouwlagen onder plat dak, ietwat boven het straatniveau op een aan de straatzijde omhaagd perceel, bouwaanvraag van 1935.

Betrokken bij

Graf Albert Van huffel

Duisburgsesteenweg zonder nummer (Tervuren)
Grafzerk in lichtgele, gevlekte graniet en getrapte grafsteen met lage rugstele, eenvoudig in de rij ingepast in een zone rechts van de hoofdingang.Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Van huffel [online] https://id.erfgoed.net/personen/9917 (Geraadpleegd op )